Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε ποια περιοχή υπήρξε αύξηση ιικού φορτίου κατά ... 450%!

αστικά λύματα

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους επικεφαλής της ΔΕΥΑ Χερσονήσου, η αύξηση του ιικού φορτίου κορωνοϊού, που καταγράφηκε στα λύματα του βιολογικού της Χερσονήσου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ, κ. Μανώλη Ματθαιάκη, που μίλησε για το θέμα στο “Ράδιο Κρήτη”, στην τελευταία μέτρηση που έγινε πριν από μερικές ημέρες, βρέθηκε αυξημένο φορτίο σε ποσοστό … 450% δηλαδή 4,5 φορές πιο πάνω από αυτό που είχε καταγραφεί στις 11 Μαρτίου οπότε και πάλι ήταν ιδιαίτερα αυξημένο!

Γι’ αυτό, συνέστησε μεγάλη προσοχή από όλους τους κατοίκους στο Λιμάνι της Χερσονήσου και τα χωριά της Πάνω Χερσονήσου καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης, όπως φαίνεται, είναι μεγάλος.

Στα καλά νέα, αρνητικές ήταν οι μετρήσεις από τα δείγματα των βιολογικών σε Γούβες, Μάλια και Μοχό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Σοκ από τα χαμένα εκατομμύρια στην εστίαση - Αναλυτικά στοιχεία για όλο το νησί

Φράγμα Αποσελέμη: Υπερχειλίζει κάθε μέρα - Έχουμε νερό μέχρι το 2024!

Κρήτη - κορωνοϊός: Αντί να μειώνεται, αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών στα νοσοκομεία

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - σεισμός: Το ΚΕΚ Επιμελητηρίου παραχωρεί αίθουσες για τη στέγαση μαθητών

Σχολική τάξη

Την παραχώρηση έξι αιθουσών για τις προσωρινές ανάγκες φοίτησης των μαθητών του 24ου και 31ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου αποφάσισε ομόφωνα κατά την έκτακτη συνεδρίασή της η Διοικητική Επιτροπή του ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Κύριο μέλημα για τη Διοίκηση του ΚΕΚ είναι να διασφαλιστεί από τον Δήμο Ηρακλείου ότι θα αναλάβει πλήρως την ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών με μια σειρά μέτρων, ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά. Παράλληλα επιζητεί να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία  του ΚΕΚ κατά τις πρωινές ώρες, με την επιστροφή προς χρήση από το ΚΕΚ, των αιθουσών που έχει παραχωρήσει στο ΕΠΑΛ και παραμένουν αναξιοποίητες, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο του.

Να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του ΚΕΚ ουδέποτε αρνήθηκε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση των αιθουσών, αντίθετα έθεσε το θέμα αμέσως σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και καλεί τον Δήμο να συνυπογράψει μνημόνιο συνεργασίας  που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία και των Σχολείων και του ΚΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - σεισμός: Το 7ο Δημοτικό της ...διασποράς - Σε άλλα σχολεία τα παιδιά

Βαρδάκης - σεισμός: Άμεσα λύση το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών

Ανώγεια - σεισμός: Αναστολή λειτουργίας στο Γυμνάσιο - Λύκειο μετά την αυτοψία

 

ESPA BANNER