Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Η 7η ΥΠΕ γιόρτασε την Διεθνή Ημέρα Εθελοντή

εθελοντισμός 7η ΥΠΕ Κρήτης

Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντή (International Volunteer Day).

Με σύνθημα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ», η φετινή χρονιά εστιάζει στη σημαντική συνεισφορά των εθελοντών στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μια κρίση παγκόσμια που ανέδειξε και στην Ελλάδα και στην Κρήτη, για μια ακόμα φορά, τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς.

Η Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Γιορτάζουμε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή Διεθνή Ημέρα Εθελοντή. Χθες υποδεχτήκαμε τις νοσηλεύτριες μας που εθελοντικά έσπευσαν να βοηθήσουν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ταγμένες στην υπηρεσία του ανθρώπου και του δημόσιου συστήματος υγείας. Δεν έχουμε λόγια ευχαριστίας και τιμής προς εκείνες. Ενωμένοι ανταποκριθήκαμε στην ανάγκη να βοηθήσουμε το συνάνθρωπό μας στη Βόρεια Ελλάδα. Το ίδιο θα πράξουμε κι όπου αλλού χρειαστεί.

Ως Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους εκείνους τους ανθρώπους, συλλόγους, επιχειρηματίες και φορείς που στέκονται ως χορηγοί και συνεργάτες δίπλα μας αυτή τη δύσκολη εποχή, παρέχοντας ανιδιοτελώς σημαντική υποστήριξη στο δημόσιο σύστημα υγείας του νησιού μας, αλλά και τους εθελοντές υγείας μας, μέλη του Μητρώου Εθελοντών της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, για την εθελοντική τους προσφορά στις υγειονομικές μονάδες μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

Ρέθυμνο: Τους φόρεσαν χειροπέδες πάνω στο "αλισβερίσι" των ναρκωτικών

Κρήτη - κορωνοϊός: Το πάρτι γενεθλίων του βγήκε... ξινό!

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγρια επίθεση σε δημοτικό αστυνομικό από... "μαινόμενο" πολίτη! (βίντεο)

γιάννης κανναβάκης

Σοβαρό επεισόδιο στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ πολίτη και δημοτικού αστυνομικού. Ο δημοτικός αστυνομικός Γιάννης Κανναβάκης μαζί με συνάδελφό του, κατέβηκαν χθες το μεσημέρι από το υπηρεσιακό όχημα έξω από τη Λότζια, προκειμένου να αναλάβουν υπηρεσία στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται καθημερινά.

Μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητο, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από έναν πολίτη, ο οποίος τον έπιασε από τον λαιμό με τα δυο του χέρια και στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπά με μπουνιές!

Παρενέβησαν ο συνάδελφός του καθώς και ένας καταστηματάρχης, προκειμένου να τον γλιτώσουν από τα χέρια μαινόμενου πολίτη, ο οποίος φώναζε και έβριζε για "μπατσοαστυνομία", "σύστημα" και το "εμβόλιο" και εκλήθη η αστυνομία.

Όπως είπε στο ekriti ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, στον δράστη είχε βεβαιωθεί πριν από μέρες, πρόστιμο 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, από την ΕΛ.ΑΣ ωστόσο το υπηρεσιακό αυτοκίνητο μάλλον λειτούργησε ως "κόκκινο πανί".

Ο κ. Παττακός καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό, που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του δημοτικού αστυνομικού.

Με εντολή Εισαγγελέα ο δράστης οδηγήθηκε σε ψυχιατρική δομή, ενώ ο Γιάννης Κανναβάκης που ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε σοβαρά, έμεινε μέχρι αργά στο ΠΑΓΝΗ για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Δείτε το βίντεο