Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Επανέφεραν στη ζωή γυναίκα που υπέστη ανακοπή καρδιάς

ΕΚΑΒ ΧΑΝΙΑ

Τη ζωή μιας γυναίκας έσωσαν σήμερα οι διασώστες και ο γιατρός του ΕΚΑΒ Ηρακλείου.

Ο συναγερμός σήμανε μετά από κλήση ότι τουρίστρια σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου, υπέστη ανακοπή καρδιάς.

Άμεσα στο σημείο έφτασε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μαζί με τον γιατρό και μετά από επίμονες προσπάθειες, κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή τη γυναίκα. 

Να σημειωθεί ότι τις πρώτες βοήθειες στη γυναίκα, πριν φτάσει το ΕΚΑΒ, έδωσαν και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου.

Πρόκειται για μία 60χρονη η οποία αμέσως μετά διακομίσθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο για περαιτέρω φροντίδα. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τις κλαδικές συμβάσεις τουρισμού - επισιτισμού

Σωκράτης Βαρδάκης

Στην κατάθεση δύο κοινοβουλευτικών αναφορών προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, ζητώντας την εξέταση των αιτημάτων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.), προκειμένου να καταστεί υποχρεωτική η Εθνική Κλαδική Σύμβαση και να υπογραφούν οι τοπικές κλαδικές συμβάσεις στο Ηράκλειο και το Λασίθι.

Η Π.Ο.Ε.Ε.Τ. με ανακοίνωσή της, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την προσπάθεια απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καθώς με πρόσχημα τη λήξη της θητείας των Δ.Σ. των ενώσεων των ξενοδόχων, δεν προσέρχεται η εργοδοτική πλευρά να υπογράψει τις τοπικές συμβάσεις του κλάδου σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, οι τοπικές ενώσεις ξενοδόχων, με αποφάσεις που στερούνται νομικών, ηθικών και λογικών επιχειρημάτων, ζητούν από τα πρωτοβάθμια σωματεία τους,  την ένταξη των εργαζομένων στην Εθνική Κλαδική Σύμβαση Εργασίας, ακόμα και στις περιοχές που καλύπτονται από Τοπική Κλαδική Σύμβαση. Σε κάθε περίπτωση, με αίτημά  της η Ομοσπονδία, ζητά από τον Υπουργό να κηρύξει την Εθνική Κλαδική Σύμβαση ως υποχρεωτική, αλλιώς θα οι εργαζόμενοι θα λάβουν μισθούς «πείνας» την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Να σημειώσουμε ότι παρότι στο οικονομικό πλαίσιο δεν υπάρχουν διαφορές με τις τοπικές κλαδικές συμβάσεις, τίθενται διαφορές στο θεσμικό πλαίσιο και σε κεκτημένα δεκαετιών, που για πρακτικούς λόγους δεν προβλέπονται στην Εθνική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (όπως π.χ. η μεταφορά των εργαζομένων κ.α.).

 Ο κ. Βαρδάκης καλεί τον αρμόδιο Υπουργό, αρχικά να εξετάσει τα εύλογα αιτήματα της Ομοσπονδίας, καθώς και να ενημερώσει σχετικά με τις αποφάσεις  του Υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Κουράκη - Βλατάκη για θέματα του Τουρισμού

Από μέσα Μαΐου – αρχές Ιουνίου η έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν

Βαρδάκης: Σε δεινή θέση οι εργαζόμενοι του επισιτισμού – τουρισμού