Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Αυτοί είναι οι νέοι πρόεδροι που ανέδειξε η «γαλάζια» κάλπη (φωτο)

node_9_0.jpg

Λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής έκλεισαν οι κάλπες στη Νεα Δημοκρατία, μετά τη μισάωρη παράταση που είχε αποφασιστεί να δοθεί, προκειμένου να ψηφίσουν και οι τελευταίοι για την αναδειξη διοικήσεων στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις καθώς και αντιπροσώπων για το συνέδριο του κόμματος που αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Στις κάλπες προσηλθαν 155.000 μέλη της ΝΔ πανελλαδικά, με την προσέλευση στην Κρήτη να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. 

Οπως έχει γράψει το ekriti.gr η διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς αυτός να σημαίνει ότι δεν έλειψαν τα απρόοπτα! To αξιοσημείωτο είναι πως η διαδικασία - με δεδομένο τον πρωτοποριακό τρόπο που χρησιμοποιήθηκε ως προς το λογισμικό - κινήθηκε σε υψηλό επίπεδο, μεσα σε ένα κλίμα ενωτικό και όχι πολωτικό, όπως είχαμε δει άλλες φορές στο παρελθόν.
  
 
Σημειώνεται ότι στην Κρήτη το κλίμα παντού ήταν πολύ καλό, με το Νομο Χανίων να κρατά τα...σκήπτρα ως τη μοναδική μονομαχία στο νησι

Και αυτό γιατί στους άλλους Νομούς γνωρίζαμε τα αποτελέσματα. Στο Ηράκλειο, το Λασίθι και το Ρέθυμνο ήδη ξέρουμε τους νέους προέδρους και μόνο στα Χανιά οι υποψήφιοι ηταν δύο. Στο Ηράκλειο νέος πρόεδρος είναι ο Βαγγέλης Καρκανάκης, στο Ρέθυμνο ο Μανόλης Φουρφουλάκης και στο Λασίθι ο Γιώργος Μπαρμπούνης. Στα Χανιά νικητής στη μάχη των δύο είναι ο Γεώργιος Μαρκουλάκης, αν και αναμένονται τα επισημα αποτελέσματα.
Υπενθυμίζεται ότι στο Ηράκλειο, εξελέγησαν όλοι οι υποψήφιοι, πλην ενός που «κόπηκε» λόγω τυπικού κολλήματος.

Οι νέοι πρόεδροι:
 

167036_1496041248243_2222160_n.jpg

167036_1496041248243_2222160_n.jpg, by andreas

Βαγγέλης Καρκανάκης

 

manolis-fourfoulakis.jpg

manolis-fourfoulakis.jpg, by andreas

Μανόλης Φουρφουλάκης
 

pture.jpg

pture.jpg, by andreas

Γιώργος Μπαρμπούνης 
 

32191564_596767234017069_5509566910389288960_n.jpg

32191564_596767234017069_5509566910389288960_n.jpg, by andreas

Γεώργιος Μαρκουλάκης
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Πέτσας από Ηράκλειο: Τουλάχιστον 316 εκατ. ευρώ στην Κρήτη από το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"

πεδ πέτσας

Τουλάχιστον 316 εκατομμύρια ευρώ θα μπορεί να λάβει η Κρήτη για έργα, μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», όπως δήλωσε ολοκληρώνοντας τις επαφές που είχε με δημάρχους και τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Γιάννη Κουράκη, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι τα 316 εκατομμύρια θα είναι το πλαφόν, καθώς το ποσό θα μεγαλώνει και θα διευρύνεται δυναμικά, ανάλογα με τις εκπτώσεις των έργων που θα συμβασιοποιούνται και όσο υπάρχει μεταφορά από το ΕΣΠΑ ή το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπουργός διευκρίνισε ότι όσον αφορά την Κρήτη πρόκειται για ειδική περίπτωση, λόγω των 172 εκατ. ευρώ που είχε προλάβει να εντάξει στο «Φιλόδημος 1». Όπως ανέφερε, η Κρήτη δεν θα «τιμωρηθεί» για την ετοιμότητα που έδειξε και το θέμα θα αντιμετωπιστεί με ευελιξία, προκειμένου τα έργα που θα ενταχθούν να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα, με φόντο τις εκπτώσεις αλλά και τη μεταφορά πόρων από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης, με στόχο να μη μείνει εκτός υλοποίησης κανένα από τα εμβληματικά έργα που αφορούν τον κάθε δήμο ξεχωριστά.

Ο κ. Πέτσας τόνισε στους δημάρχους και τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους δήμους με έκτακτες ενισχύσεις, ενώ ανακοίνωσε ότι -σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής- εξετάζεται η δυνατότητα στήριξης σε ό,τι αφορά το κόστος ναυαγοσωστών στις πολυσύχναστες παραλίες.

«Όταν μεταβιβάζονται αρμοδιότητες στους δήμους, αυτό που πρέπει να γίνεται είναι και μεταβίβαση πόρων. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Ναυτιλίας και συζητάμε για την αναγκαιότητα να βρεθεί κονδύλι που θα αντιμετωπίζει αυτές τις ευθύνες. Υπολογίζουμε ότι θα είναι ένα κονδύλι περίπου 8-10 εκατ. ευρώ, που θα αρκεί για να καλύψει αυτές τις ανάγκες για τους ναυαγοσώστες», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

 

ειδησεις σημερα 

Στο Ηράκλειο ο Στέλιος Πέτσας - Αποζημιώσεις και "Αντώνης Τρίτσης" στο επίκεντρο

"Φιλόδημος": Νέο αποριμματοφόρο στον δήμο Γαύδου

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Δέσμευση Μπορμπουδάκη για μέσα προστασίας στους αστυνομικούς