Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Από Δευτέρα οι εξελίξεις για τις μεγάλες καταστροφές στα αμπέλια

ampelia.jpg

Απο αυριο θα ξεκινήσουν οι εκτιμήσεις των ζημιών στις αμπελοκαλλιέργειες του Ν. Ηρακλείου από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις ξαφνικές και έντονες βροχοπτώσεις τις τελευταίες μέρες θα καταγραφούν άμεσα, με στόχο, οπως έχει επισημάνει το ekriti.gr οι παραγωγοί να αποζημιωθούν με τη προβλεπόμενη διαδικασία. 

Οι αγρότες είναι σε απόγνωση βλέποντας από τη μια μεριά υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία και από την άλλη βροχές και χαλάζι.

Αυτό που τονίζουν είναι πως έχουν πληγεί καλλιέργειες σε Μαλεβίζι, Τέμενος, Πεδιάδα, ενώ τεράστια είναι η καταστροφή στις Αρχάνες. Η υγρασία έχει εγκλωβιστεί μέσα στο σταφύλι, είπαν, και η ποιότητά του έχει μειωθεί. Για αυτό και πρέπει άμεσα να ληφθούν έκτακτα μέτρα.
Είναι πλέον δεδομένο ότι η μέση καταστροφή ξεπερνά το 80%, την ώρα που υπαρχουν αμπέλια με 100% ζημιά!

Κρήτη

Κρήτη: Από μέσα Μάη θα φτάνουν κρουαζιέρες από γερμανικές εταιρείες

 Costa Luminosa-κρουαζιεροπλοιο

 Οι γερμανικές εταιρίες κρουαζιέρας TUI και Aida σχεδιάζουν να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία της μεσογειακής κρουαζιέρας στην Ελλάδα από τα μέσα Μαΐου, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες.

   Η TUI Cruises θα ξεκινήσει τις κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά στις 13 Μαΐου από την Κρήτη, με σταθμούς είτε στη Ρόδο, τον Πειραιά και τα Χανιά, είτε στην Κέρκυρα, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Υπάρχουν έξι ανοιχτές ημερομηνίες για τις οποίες μπορούν να γίνουν ήδη κρατήσεις.

   Η Aida Cruises θα αρχίσει να δέχεται κρατήσεις από τις 20 Απριλίου και από τις 23 Μαΐου θα πραγματοποιεί επταήμερες κρουαζιέρες από την Κέρκυρα, με προορισμούς την Κρήτη, τη Ρόδο, το Κατάκολο και τον Πειραιά. Έως τις 22 Οκτωβρίου θα δοθούν συνολικά 22 ημερομηνίες.

   Οι δύο εταιρίες ζητούν προς το παρόν αρνητικό αποτέλεσμα σε μοριακό τεστ για κορονοϊό πριν από την επιβίβαση στα κρουαζιερόπλοια, ενώ θα διενεργούν και τακτικά τεστ κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: "Θύελλα" από τελεσίγραφο της ΕΤΑΔ - Ζητά πίσω την έκταση του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου

Κρήτη - κορωνοϊός: Ακόμη μία "πρωτιά" των Ηρακλειωτών στα πρόστιμα

Κρήτη: Χειροδικίες, μηνύσεις και καταλήψεις για τα self test