Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: 21 χρόνια χωρίς τον χαρισματικό Ιεράρχη

74.jpg

Στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης, του μοναστηριού που αναστηλώθηκε εκ βάθρων με τη φροντίδα του μακαριστού Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Θεοδώρου και στον περίβολο του οποίου αναπαύεται το σεπτό σκήνωμά του, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο των Ψυχών, 18η Φεβρουαρίου 2017, το Ιερό Μνημόσυνο του αοιδίμου Ιεράρχου με την συμπλήρωση 21 ετών από την κοίμησή του.
 

21etes.mnimosyno.rethymnis.theodorou_10.jpg

21etes.mnimosyno.rethymnis.theodorou_10.jpg, by lefterv

 

21etes.mnimosyno.rethymnis.theodorou_9.jpg

21etes.mnimosyno.rethymnis.theodorou_9.jpg, by lefterv

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος προεξήρχε των Ιερών Ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, στο τέλος της οποίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Θεοδώρου και «πάντων των κεκοιμημένων ευσεβώς ορθοδόξων χριστιανών», σύμφωνα με το τυπικό της ημέρας.

21etes.mnimosyno.rethymnis.theodorou_3.jpg

21etes.mnimosyno.rethymnis.theodorou_3.jpg, by lefterv

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος τέλεσε Ιερό Τρισάγιο στον τάφο του κεκοιμημένου Ιεράρχου, ο οποίος βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης.
 

21etes.mnimosyno.rethymnis.theodorou_1.jpg

21etes.mnimosyno.rethymnis.theodorou_1.jpg, by lefterv

Την μνήμη του μακαριστού Ιεράρχου τίμησαν με την παρουσία τους κληρικοί της Μητροπόλεώς μας και της γειτονικής Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, της οποίας ο αοίδιμος Ιεράρχης υπήρξε Επίσκοπος προ της εκλογής του στο θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Παρέστησαν επίσης οι κατά σάρκα οικείοι του μακαριστού Μητροπολίτου καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

21etes.mnimosyno.rethymnis.theodorou_11.jpg

21etes.mnimosyno.rethymnis.theodorou_11.jpg, by lefterv

Κρήτη

Ηράκλειο

Θλίψη: "Έσβησε" στο ΠΑΓΝΗ ο 16χρονος Νικόλας...

πενθος

Πάλεψε γενναία επί έναν μήνα, αλλά δεν τα κατάφερε ο 16χρονος Νικόλας, το αγόρι που από μία βουτιά στα Φαλάσαρνα, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος στον αυχένα.

Ο νεαρός τραυματίστηκε στις 4 Ιουλίου και από το νοσοκομείο Χανίων διεκομίσθη εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση, νοσηλεύτηκε στην Ορθοπεδική Κλινική ωστόσο στα μέσα Ιουλίου εισήχθη στη ΜΕΘ, καθώς εμφάνισε σηπτικό σοκ.

Έκτοτε νοσηλευόταν εκεί και δυστυχώς σήμερα οι εξετάσεις που έγιναν έδειξαν εγκεφαλικό θάνατο, είδηση που προκάλεσε μεγάλη θλίψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Έκανε μια κλοπή κάθε ...μέρα - Σύλληψη από την αστυνομία

Κρήτη - Καύσωνας: Επιμένουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Δραματική έκκληση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μέσω του Ράδιο Κρήτη στους πολίτες