Κρήτη

Ηράκλειο

Κρίσιμες ώρες για το 8 χρονο αγοράκι στο ΠΑΓΝΗ

πισίνα

Υπό στενή παρακολούθηση από τους γιατρούς στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ βρίσκεται το 8χρονο αγοράκι, το οποίο είχε ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του το απόγευμα της Κυριακής από πισίνα κέντρου εστίασης στον Καρτερό.

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένο, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται σταθερά κρίσιμη.

Μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι αυτό που προβληματίζει την ομάδα των γιατρών που το παρακολουθεί είναι ο πυρετός που έχει εμφανίσει το παιδάκι, ενώ, όπως είπε, και σήμερα θα υποβληθεί εκ νέου σε αξονική εγκεφάλου προκειμένου να καταδειχθεί εάν η κατάσταση ανοξίας στην οποία είχε περιέλθει, η έλλειψη δηλαδή οξυγόνου στους ιστούς, έχει προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το μήνυμα του προέδρου της ΠΕΔ Γιάννη Κουράκη για την 28η Οκτωβρίου

Γιάννης Κουράκης

"Τιμούμε και φέτος, όλοι οι Έλληνες, τον παλλαϊκό ξεσηκωμό της 28ης Οκτωβρίου του 1940, που δόξασε για μια ακόμη φορά την πατρίδα μας" αναφέρει στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Κουράκης και συνεχίζει:.

Το "ΟΧΙ" απέναντι στον ιταλικό φασισμό αρχικά, αλλά και στον Γερμανικό ναζισμό στην συνέχεια, πληρώθηκε ακριβά από την Ελλάδα και το λαό μας, γέννησε όμως την Ελπίδα στις καρδιές όλων των ελεύθερων ανθρώπων.

Το 1940 οι Έλληνες δεν υπολόγισαν ούτε την συντριπτική υπεροπλία, ούτε την αριθμητική υπεροχή των εισβολέων.

Με ενότητα, τόλμη και αποφασιστικότητα αντέταξαν στον Μουσολίνι την πίστη τους στην Ελευθερία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Έγραψαν έτσι, μια νέα, ένδοξη σελίδα στην μακραίωνη Ιστορία μας και έδειξαν το δρόμο των θυσιών και του χρέους που πρέπει να ακολουθεί κάθε ελεύθερος λαός, κάθε ελεύθερος άνθρωπος.

Το παράδειγμα της ηρωϊκής γενιάς του ΄40, νοηματοδοτεί τις σκέψεις και τις πράξεις μας και σήμερα, που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και απειλές.

Η 28η Οκτωβρίου μας καθοδηγεί και μας διδάσκει πως για τους λαούς που αγαπούν την Ελευθερία δεν υπάρχουν όρια θυσίας.

Ο ενωμένος και αγωνιζόμενος Ελληνισμός ξέρει και μπορεί να αντιμετωπίζει νικηφόρα κάθε πρόκληση και κάθε αντιξοότητα όσο μεγάλη και εάν είναι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

28η Οκτωβρίου 1940: Το ηρωικό "ΟΧΙ" των Ελλήνων

Η 5η Μεραρχία Κρητών στο Αλβανικό μέτωπο (φωτογραφίες)

 

ESPA BANNER