Κρήτη

Ηράκλειο

Κινητοποίηση του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Αλικαρνασσού για την τραγική κατάσταση στο σχολείο

Γυμνάσιο Αλικαρνασσού

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Αλικαρνασσού θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 12.30 κινητοποίηση, έπειτα από απόφαση του σχολικού συμβουλίου, στηρίζοντας τον αγώνα των μαθητών, που παλεύουν για να αλλάξει η επικίνδυνη κατάσταση στο γυμνάσιο Αλικαρνασσού.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου: 

"Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Αλικαρνασσού στηρίζει τον αγώνα των μαθητών του σχολείου μας, υλοποιώντας έτσι την ομόφωνη απόφαση του σχολικού συμβουλίου για κινητοποίηση- διαμαρτυρία την Παρασκευή 23/10/2020 στις 12:30 με αφετηρία το γυμνάσιο και κατάληξη την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στην Νέα Αλικαρνασσό για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στο γυμνάσιο της Νέας Αλικαρνασσού.

Σε ένα κτίριο κατασκευασμένο για 250 μαθητές στοιβάζονται κυριολεκτικά πάνω από 485 σε καθημερινή βάση από τους περίπου 530 εγγεγραμένους! Δεν είναι πρώτη φορά τα τελευτασία χρόνια που αναδεικνύουμε το τεράστιο αυτό πρόβλημα. Προσπάθειες να δοθεί λύση έγιναν πολλές φορές στο παρελθόν και μάλιστα συντονισμένα και με τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής μας που τους αφορά άμεσα μιας και τα πέντε δημοτικά σχολεία (που ασφυκτιούν και αυτά) καταλήγουν μοιραία στο ένα και μοναδικό γυμνάσιο!

Η στάση από πλευράς της δημοτικής αρχής είναι τουλάχιστον αδιάφορη αν όχι προκλητική, αφού μόνο να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν πρωτοκολλημένες 902 υπογραφές ώστε να μπει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο από 1 η Απριλίου του 2019 εντούτοις δεν έχει συζητηθεί ακόμα!!! Η ίδρυση και κατασκευή δεύτερου γυμνασίου στην περιοχή είναι ανάγκη επιτακτική μιας και μιλάμε για μια αναπτυσσόμενη περιοχή, καθώς βέβαια με άμεσες παράλληλες παρεμβάσεις στο υφιστάμενο κτίριο ώστε να ανακουφιστεί λίγο η τραγική καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Καθημερινότητα που επιβαρύνεται υπέρμετρα σε συνθήκες πανδημίας, όταν η κυβέρνηση τα φορτώνει όλα στην ατομική ευθύνη. Άραγε αρκεί μόνο η μάσκα όταν στοιβάζουν 22 και 25 μαθητές σε λιγότερο από 30 τετραγωνικά μέτρα; Όταν στριμώχνονται σα σαρδέλες στα ΜΜΜ στις μετακινήσεις τους, είτε όταν προσέρχονται και αποχωρούν στο γυμνάσιο, είτε όταν μετακινούνται για αθλητικές δραστηριότητες, είτε για εκπαιδευτικές του ανάγκες που δεν τους το παρέχει το κατά τα άλλα «δημόσιο και δωρεάν σχολείο»;

Εμείς οι γονείς είμαστε δίπλα στα παιδιά μας που παραδίδουν μαθήματα αγωνιστικότητας και
αξιοπρέπειας, που δε συμβιβάζονται, που δεν καταλαβαίνουν από «κυβερνητικές παραινέσεις», που με καθαρό μυαλό και ωριμότητα παρά το νεαρό της ηλικίας τους διεκδικούν όχι μόνο ένα καλύτερο αύριο, αλλά και ένα καλύτερο παρόν.

Απαιτούμε ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων:

- Ίδρυση και κατασκευή δεύτερου γυμνασίου στην Αλικαρνασσό άμεσα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

- Άμεσες παρεμβάσεις στο υφιστάμενο κτίριο Γυμνασίου (π.χ μόνωση για αντιμετώπιση της υγρασίας).

- Ολιγομελή τμήματα 15 μαθητών.

-Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό.

- Επιπλέον χρηματοδότητη από το Υπουργείο Παιδείας ώστε να προσληφθούν εκπαιδευτικοί ως αναγκαία συνθήκη για τη λειτουργία περισσότερων και ολιγομελών τμημάτων

-Διενέργεια διαγνωστικών τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ιδιαίτερα εκεί που παρουσιάζεται κάποιο κρούσμα κορωνοιού και μάλιστα επαναλαμβανόμενα, ώστε το σχολείο να λειτουργεί με ασφάλεια και όχι να λειτουργεί ως υγειονομική βόμβα.

- Κάλυψη με ευθύνη της κυβέρνησης σε μέσα ατομικής προστασίας σε μαθητές εκπαιδευτικούς και
βοηθητικό προσωπικό.

- Πορόσληψη από το Δήμο περισσότερων καθαριστριών ώστε να προλαβαίνουν να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν επαρκώς, όλους τους χώρους των σχολείων

«Αυτό που έχετε, απαρνηθείτε το
και πάρτε αυτό που σας αρνιούνται.»
Μπέρτολτ Μπρεχτ

Το Δ.Σ. Του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νέας Αλικαρνασσού"

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ατμόσφαιρα Χριστούγεννων με λαμπιόνια και δέντρα! (φωτογραφίες)

Η Λότζια στα χρώματα των Χριστουγέννων

Φωταγωγήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας και ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

Η φετινή φωταγώγηση δεν περιελάμβανε εορταστικές εκδηλώσεις, λόγω της πανδημίας, ωστόσο ο Δήμος Ηρακλείου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ) φρόντισαν έτσι ώστε η πόλη να έχει γιορτινή ατμόσφαιρα.

Η Οδός Δαιδάλου φόρεσε τα καλά της
Η Οδός Δαιδάλου φόρεσε τα καλά της

Εκτός από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, στην Πλατεία Ελευθερίας φωταγωγήθηκε κι ένα μικρό, λαμπερό, διακοσμητικό «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο». Πρόκειται για ένα «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο»…σε μικρογραφία, όπου όλοι μπορούν να θαυμάζουν αλλά όχι να συνωστίζονται στα δρομάκια του.

 

 

Η είσοδος του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου
Η είσοδος του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου

Μεταξύ άλλων, υπάρχουν τρία θεματικά σπιτάκια με τρισδιάστατες φιγούρες που βάζουν τα παιδιά στον κόσμο τριών γνωστών παραμυθιών, το ταχυδρομείο για τον Άγιο Βασίλη καθώς και το παραδοσιακό έλκηθρο για τις απαραίτητες φωτογραφίες των ημερών, πάντα τηρώντας τα μέτρα προστασίας κατά του COVID-19.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας
Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Ελευθερίας

Ο στολισμός δρόμων του Ηρακλείου θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι
Το χριστουγεννιάτικο τρενάκι

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Οι φετινές γιορτές είναι διαφορετικές για όλους μας. Παρότι δεν θα συναντηθούμε, όπως κάθε χρόνο, στην Πλατεία Ελευθερίας, είμαστε δίπλα σας. Στολίζουμε την πόλη, μπαίνουμε στο πνεύμα των Χριστουγέννων, το οποίο είναι κυρίως πνεύμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, Και την δεδομένη στιγμή, αλληλεγγύη είναι και η τήρηση των μέτρων προστασίας από τον COVID – 19. Καλές γιορτές σε όλους».

Το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, διαφορετικό φέτος
Το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, διαφορετικό φέτος

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

Ηράκλειο: "Πιάστηκε" το χέρι του στο μηχάνημα - Συναγερμός στις Αρχές

Κρήτη: Μεταφέρονται αρπακτικά πτηνά στην ηπειρωτική Ελλάδα

Κρήτη - κορωνοϊός: Το πάρτι γενεθλίων του βγήκε... ξινό!