Κρήτη

Ηράκλειο

ΚΕΠ στο Ηράκλειο: Κλειστό λόγω κρούσματος στο προσωπικό

ΚΕΠ

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα τα κρούσματα κορωνοϊού σε υπηρεσίες των δήμων στην Κρήτη. 

Κλειστό θα είναι τη Δευτέρα 8 Μαρτίου το ΚΕΠ του δήμου Ηρακλείου στην οδό Πλαστήρα,  μετά τον εντοπισμό ενός θετικού κρούσματος σε δημοτικό υπάλληλο της υπηρεσίας. 

Μετά την επιβεβαίωση του νέου περιστατικού μόλυνσης σε δημοτική υπηρεσία, ενεργοποιήθηκε το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο που προβλέπει την απολύμανση του χώρου - εργασία η οποία θα εκτελεστεί τη Δευτέρα- και  την ιχνηλάτηση των επαφών του υπαλλήλου. 

Από τον δήμο Ηρακλείου διαμηνύουν ότι για κάθε νέο θετικό κρούσμα κορωνοιού υπάρχει άμεση αντίδραση για τη διασφάλιση της ασφάλειας του κοινού. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

ΕΛΑΣ προς τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης: Έχεις φωνή, είμαστε δίπλα σου

Κτίριο οδού Σμύρνης: Συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης - φώτο

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Το λάθος που αποκλείει τους δικαιούχους
 

 

Ελλάδα

Με διπλή μάσκα και περιορισμό στον αριθμό των ατόμων οι εκκλησίες τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα

Επιτάφιος Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου

Τις λεπτομέρειες και τον ακριβή τρόπο, καθώς και τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, συγκεκριμενοποίησε η κυβέρνηση, μετά και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Στα μέτρα προστασίας, μάλιστα, η σύσταση είναι για χρήση διπλής μάσκας, τόσο εντός όσο και εκτός των Ναών.

Πιο αναλυτικά:

-Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

-Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

-Σχετικά με την εφαρμογή testing κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, εφαρμογή υποχρεωτικού τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

-Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής α) η περιφορά του Επιταφίου μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, β) το προσκύνημα του Επιταφίου εκτός του ναού, και γ) τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γενικότερα ένταση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και επιτήρηση αυτών προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκκλησία της Κρήτης: Αυτές είναι οι προτάσεις για Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς

Πάσχα: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και τραπέζι έως 12 άτομα