Κρήτη

Ηράκλειο

Κεγκέρογλου: Τα προβλήματα των φυλακών Αλικαρνασσού και των εργαζομένων απαιτούν άμεση επίλυση

Βασίλης Κεγκέρογλου

Στην Ολομέλεια της Βουλής, συζητήθηκε σήμερα επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής και βουλευτή Ηρακλείου κ. Β. Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη , σχετικά με τα σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των φυλακών Αλικαρνασσού.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, αρχικά, περιέγραψε τα σοβαρότατα προβλήματα του σωφρονιστικού καταστήματος, την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, τον υπερπληθυσμό κρατουμένων και την ακαταλληλότητα (σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες)μέρους των εγκαταστάσεων, τόνισε ότι τον τελευταίο καιρό σημειώνονται ολοένα και περισσότερα περιστατικά βίας από τους κρατούμενους κατά των σωφρονιστικών υπαλλήλων ενώ το Σωματείο των  σωφρονιστικών υπαλλήλων της Αλικαρνασσού, για άλλη μια φορά, με επιστολή του στην Πολιτική ηγεσία έχει εγκαίρως και με ακρίβεια περιγράψει την ανασφάλεια των εργαζομένων, την απαξίωση των φυλακών, ζητώντας άμεσα λύσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Κεγκέρογλου:

α) ως προς τη στελέχωση: ζήτησε να διπλασιαστούν οι 11 θέσεις που προορίζονται για το κατάστημα Αλικαρνασσού (στο πλαίσιο προκήρυξης 381 θέσεων του ΑΣΕΠ για όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας) , καθώς αφενός οι ελλείψεις είναι τεράστιες ενώ οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν το 2001, αφετέρου παρατηρείται υπερπληθυσμός κρατουμένων (περίπου 300) ,

β) ως προς τη συντήρηση και βελτίωση των εγκαταστάσεων: επισήμανε τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος και πρότεινε τη συνεργασία του σωφρονιστικού καταστήματος με το Δήμο ή την Περιφέρεια μέσω προγραμματικής σύμβασης για την επίτευξη άμεσων και καλύτερων αποτελεσμάτων,

γ) ως προς τη μη καταβολή των δεδουλευμένων: στηλίτευσε την πρακτική αυτή της Κυβέρνησης έναντι των εργαζομένων που με αίσθημα ευθύνης και υπό αντίξοες συνθήκες υπερεργάζονται , συχνά παραιτούμενοι από το δικαίωμά τους σε άδεια και ξεκούραση και ζήτησε την άμεση καταβολή τους. Στο σημείο αυτό εξήρε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος Αλικαρνασσού ζήτησαν οι ίδιοι να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου, αρχικά περιέγραψε τις προσπάθειες του Υπουργείου να ενισχυθεί το προσωπικό των φυλακών Αλικαρνασσού (προσπάθειες που ο κ. Κεγκέρογλου χαρακτήρισε ανεπιτυχείς μέχρι στιγμής).

Σημείωσε ως ενδιαφέρουσα και δημιουργική την πρόταση του βουλευτή για συνεργασία του σωφρονιστικού καταστήματος με το Δήμο ή την Περιφέρεια για τη βελτίωση των υποδομών και δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσουν στη Βουλή τροπολογία για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου προβλήματος της μη καταβολής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Αναγνώρισε, τέλος, το υψηλό αίσθημα ευθύνης των εργαζομένων στο σωφρονιστικό κατάστημα και ενημέρωσε αφενός ότι το αίτημα των εργαζομένων για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό διαβιβάστηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού η οποία έχει την ευθύνη, αφετέρου ότι μέχρι σήμερα σε σύνολο 6.000 σωφρονιστικών υπαλλήλων έχουν εμβολιαστεί 4.153.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτοί που δεν αγαπούν το Ηράκλειο ...ξαναχτύπησαν (Φωτογραφίες)

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Το πήραν ... ζεστά οι τοπικοί φορείς μετά την παρέμβαση του Ράδιο Κρήτη

Κρήτη: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο

Κρήτη

Ηράκλειο: Πουλούσαν μαϊμού προϊόντα για γνήσια

μαϊμού προιοντα

Χειροπέδες φόρεααν σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου και σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, δύο Έλληνες κατηγορούμενοι για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί σημάτων, πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα το Σάββατο (25/9) από αστυνομικούς της Χερσονήσου με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο νόμιμων εταιριών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε επιχειρήσεις ιδιοκτησίας των δύο ανδρών. .

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε διάθεση προϊόντων ένδυσης προς πώληση, τα οποία ήταν απομίμηση επώνυμων εταιρειών και συνελήφθησαν. Επίσης κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα απομίμησης.  Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θρήνος για τον άτυχο Γιώργο, το 40ο θύμα στην άσφαλτο...

Κορωνοϊός: Πώς θα χορηγηθούν τα μονοκλωνικά αντισώματα

Ηράκλειο: Αυξήθηκαν οι χρήστες ψυχοφαρμάκων, σύμφωνα με έρευνα

ESPA BANNER