Κρήτη

Ηράκλειο

Κεγκέρογλου: Ποιά είναι τα μέτρα της κυβέρνησης για το ελαιόλαδο;

Βασίλης Κεγκέρογλου

Με επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά άμεσα μέτρα από την Κυβέρνηση για την αποφυγή περαιτέρω κατάρρευσης της αγοράς ελαιολάδου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Είναι γνωστό ότι η περυσινή χρονιά λόγω της αποτυχίας της δακοκτονίας και της αδυναμίας προώθησης του ελαιόλαδου σε ικανοποιητικές τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, είχαν σημαντικό αντίκτυπο και μείωσαν σημαντικά το εισόδημα των παραγωγών στις ελαιοκομικές περιοχές όλης της χώρας, όπως η Κρήτη. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η συσσώρευση αδιάθετων ποσοτήτων που έμειναν τόσο στην κατοχή των παραγωγών όσο και στους μεταποιητές και εμπόρους, δημιουργώντας αρνητικές συνθήκες για το εισόδημα και την νέα ελαιοκομική περίοδο που ξεκινάει σε λίγο.

Η νέα ελαιοκομική περίοδος θα αρχίσει σε περίπου τρεις μήνες στις πρώιμες περιοχές και η απογοήτευση διακατέχει τον κλάδο, αφού και η τελευταία ελπίδα για κατανάλωση κατά την τουριστική περίοδο από την εστίαση και τα ξενοδοχεία δεν φαίνεται να υπάρχει. Παράλληλα, λόγω της κρίσης οι ασθενέστερες οικονομικά ομάδες πληθυσμού το βγάζουν από την καθημερινή τους διατροφή ενώ τα παιδιά αυτών των οικογενειών δεν μαθαίνουν την χρήση του με μακροχρόνιες αρνητικές συνέπειες στην κατανάλωση του ελαιολάδου.

Επομένως υπάρχει αδήριτη ανάγκη λήψης μέτρων για την αποφυγή περαιτέρω δυσμενέστερων εξελίξεων τη νέα περίοδο

Μετά τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Πώς θα ενεργοποιήσετε τα μέτρα της αποθεματοποίησης, ώστε να υπάρξει έστω και μικρή αποσυμφόρηση της αγοράς;

2. Πώς θα ενεργοποιηθεί περισσότερο το μέτρο της προώθησης της κατανάλωσης σε νέες αγορές και της δωρεάν διανομής σε μαθητές χαμηλών εισοδημάτων και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, ώστε να ενισχυθεί η κατανάλωση του ευεργετικού για την υγεία ελαιολάδου;».

 

 

 

Κρήτη

Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης: Προγραμματίστε τις αγορές σας και ψωνίστε με ασφάλεια

σούπερ μάρκετ χαλκιαδάκης

Στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, υποδεχόμαστε το Πάσχα του καλοκαιριού τηρώντας με συνέπεια όλα τα μέτρα προστασίας και ατομικής προφύλαξης, αλλά και μ’ ένα πελώριο κύμα καλοκαιρινών προσφορών που συμπαρασύρει τις τιμές, απογειώνει τη διάθεση και γεμίζει το καλάθι κάθε επισκέπτη με όλα όσα χρειάζεται!

Με τη γνωστή υπευθυνότητα και συνέπεια της Χαλκιαδάκης Α.Ε. να αποτελούν σταθερές αξίες εδώ και 40 χρόνια, δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε ο κάθε επισκέπτης ενός σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης να μπορέσει με άνεση και ασφάλεια να προμηθευτεί όλα όσα χρειάζεται, σε τιμές απίστευτα χαμηλές.

Χαλκιαδάκης - Ψωνίστε με ασφάλεια
Χαλκιαδάκης - Ψωνίστε με ασφάλεια

Γι’ αυτό και από την Τρίτη 11 Αυγούστου, σε όλα τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης θα βρείτε μεγάλες προσφορές για να προετοιμάσετε και το δικό σας οικογενειακό γιορτινό τραπέζι, όπως για παράδειγμα μπύρες Mythos 330 ml 6+2 δώρο, μόνο 4,50 €, χοιρινή μπριζόλα μ/ο Ελληνική μόνο 4,20 € το κιλό ή μπύρα Άλφα 12*250 ml μόνο 6.72 € (μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις προσφορές μας εδώ: https://bit.ly/2DBkGw0.

Και φυσικά, στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης ψωνίζετε με την απόλυτη αίσθηση ασφάλειας, αφού εκτός από τα γνωστά μέτρα προστασίας για προσωπικό και επισκέπτες, η Χαλκιαδάκης Α.Ε. ολοκλήρωσε τη διαδικασία πιστοποίησης με το σήμα Safe Shopping από την TUV Hellas (TUV Nord). Τι σημαίνει αυτό πρακτικά για τον καταναλωτή; Ότι η σχολαστική εφαρμογή του συνόλου των υγειονομικών πρωτοκόλλων, επιτηρείται και πιστοποιείται - εκτός από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Πολιτείας - ΚΑΙ από την TUV Hellas, τον μεγαλύτερο ανεξάρτητο φορέα επιθεώρησης και πιστοποίησης.

Σούπε μάρκετ Χαλκιαδάκης
Σούπε μάρκετ Χαλκιαδάκης

Γι’ αυτό μη χάνετε λεπτό. Προγραμματίστε έγκαιρα τις αγορές σας στο σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης της γειτονιάς σας αποφεύγοντας πιθανά φαινόμενα συνωστισμού των τελευταίων ημερών, επωφεληθείτε στο έπακρο από τις απίστευτες προσφορές και γιορτάστε τον 15Αύγουστο παραδοσιακά, με ασφάλεια και αίσθημα κοινωνικής υπευθυνότητας!