Κρήτη

Ηράκλειο

Καθολική προσομοίωση εκκένωσης χώρου στο Creta Maris Beach Resort

cretamris4.jpg

Την Τετάρτη 7 & Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015, το Creta Maris Beach Resort πραγματοποίησε για τέταρτη συνεχή χρονιά την ετήσια άσκηση εκκένωσης των χώρων του, συνοδευόμενη από διάλεξη του καθηγητή κ. Λέκκα.
 

crtamaris2.jpg

crtamaris2.jpg, by chara

Πιο συγκεκριμένα, το φετινό σενάριο της άσκησης εκκένωσης αναφερόταν σε πραγματοποίηση σεισμού μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, με επακόλουθο την κατάρρευση μέρους εσωτερικής τοιχοποιίας του ξενοδοχείου και εκδήλωση πυρκαγιάς στο χώρο της κουζίνας. Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο το σύνολο των εργαζομένων, όσο και οι επισκέπτες συμμετείχαν στην άσκηση, προσφέροντάς της κατά αυτόν τον τρόπο την αντίστοιχη αληθοφάνεια και σοβαρότητα. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Τμήματος  Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  Δρ. Ευθύμιου Λέκκα και είχε διάρκεια 30 λεπτά.
 

cretamaris3.jpg

cretamaris3.jpg, by chara

Στα πλαίσια της άσκησης, προηγήθηκε διάλεξη από τον Δρ. Λέκκα την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, με θέμα: «NaTech vs Hotels - Επιχειρησιακός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση σεισμών και πυρκαγιών σε ξενοδοχειακό περιβάλλον».
Σκοπός της ετήσιας άσκησης εκκένωσης ήταν η διασφάλιση της άρτιας οργάνωσης της ομάδας του ξενοδοχείου και συνεπώς η ασφάλεια των πελατών και του προσωπικού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 

cretamaris1.jpg

cretamaris1.jpg, by chara

Στις δυο εκδηλώσεις παρευρέθηκαν και συμμετείχαν ενεργά, η Ελληνική Αστυνομία, ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Ηρακλείου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χερσονήσου, το Λιμεναρχείο Χερσονήσου, ο Δήμος Χερσονήσου, η ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ, το ιατρικό κέντρο Cretan Medicare και η Εθελοντική Ομάδα διάσωσης «Προτέκτα» ενώ η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης συμμετείχε ως παρατηρητής.
 

Κρήτη

Ο Σταύρος Αρναουτάκης για την Επέτειο της Εθνικής Αντίστασης

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης

Τί αναφέρει στη δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την επέτειο από την Εθνική Αντίσταση:

Ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, φωτίζει μια από τις πιο ηρωικές περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας. 
Οι Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης με θάρρος και γενναιότητα πάλεψαν απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό, βάζοντας τα θεμέλια για την απελευθέρωση της χώρας.
Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε τους αγωνιστές εκείνης της περιόδου, ως διαχρονικά σύμβολα του αγώνα για την Ελευθερία και την Πατρίδα.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Είχαν κοκαΐνη και κάνναβη - Τρεις συλλήψεις

Ηράκλειο: Φωτιά σε κατάστημα στο κέντρο σήμανε συναγερμό

ESPA BANNER