Κρήτη

Ηράκλειο

Κατάστημα με είδη δώρων στο ΠΑΓΝΗ

παγνη

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν πριν λίγες ημέρες, ο Διοικητής ΠΑΓΝΗ-ΓΝ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ, Ιωάννης Τασσόπουλος και η Πρόεδρος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης Ηρακλείου "Μίτος" Δέσποινα Συγγελάκη, παρουσία του μέλους του ΔΣ και Ταμία του ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Έφης Βολανάκη καθώς και της υπεύθυνης του γραφείου ΕΣΠΑ του ΠΑΓΝΗ κ. Παπαζήση.

Η συνεργασία αφορά την παραχώρηση της χρήσης ενός γραφείου δίπλα στο Αµφιθέατρο του Νοσοκοµείου (απέναντι από το Κυλικείο), όπου ο ΚΟΙΣΠΕ "Μίτος" έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία ενός καταστήµατος µε είδη δώρων, χρηστικά αντικείμενα, φωτοτυπίες κλπ.

unnamed.jpg

unnamed.jpg, by gpapadakis

Ο ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Ηρακλείου «ΜΙΤΟΣ» είναι Κοινωνικός Συνεταιρισµός Περιορισµένης Ευθύνης για άτοµα µε ψυχοκοινωνικά προβλήµατα. Αποτελεί µια νέα µορφή επιχειρηµατικότητας, η οποία στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονοµίας προτείνει δυναµικές και καινοτόµες λύσεις στο πρόβληµα τόσο της ανεργίας, όσο και του κοινωνικού αποκλεισµού ατόµων µε ψυχοκοινωνικά προβλήµατα.

Οι ώρες λειτουργίας του καταστήµατος είναι 10:00 µε 13:00 και 17:00 µε 20:00.

Ο ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. Ηρακλείου «ΜΙΤΟΣ» δραστηριοποιείται, επίσης, με την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας και άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Κρήτη

Ηράκλειο

Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Ενισχύεται με 4 νέες κλίνες ΜΕΘ

κλινες μεθ

Με 4 νέες κλίνες και τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύεται η ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κλινών από 11 σε 15.

Την είδηση έκανε γνωστή στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη, ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Ανέστης Κιούλπαλης και όπως εξήγησε, πρόκειται για 4 υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι κλίνες έχουν ήδη φτάσει και αυτό που απομένει είναι εγκατασταθεί και ο συναφής εξοπλισμός ούτως ώστε να τεθούν σε λειτουργία, κατί που αναμένεται να γίνει από τις αρχές του επόμενου μήνα.

Αναγκαία για τη λειτουργία των μηχανημάτων των νέων κλινών ΜΕΘ, όπως είπε ο κος Κιούλπαλης, κρίνεται η εξοικείωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ως προς τη χρήση τους.

Μετά την πρόσληψη δύο επιπλέον γιατρών στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και με το ήδη υπάρχον νοσηλευτικό προσωπικό, ο Διευθυντής της Μονάδας, εξήγησε ότι καλύπτεται η δυνατότητα λειτουργίας τους, αν και τα πράγματα όπως επεσήμανε θα ήταν πολύ καλύτερα εαν η 7η ΥΠΕ είχε προβεί και σε προσλήψεις εξειδικευμένου πρσωπικού προκειμένου να στελεχώσουν τις νέες κλίνες ΜΕΘ.

Ειδήσεις σήμερα

Τζανάκης στο Ράδιο Κρήτη για κολχικίνη: Να μην χρησιμοποιείται αλόγιστα

Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Αυτοί είναι οι 15 γιατροί που παραιτήθηκαν

Ηράκλειο: Θρήνος για τον ξαφνικό χαμό του γνωστού Ποινικολόγου