Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Κάρτες στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου

ελεγχομενη σταθμευση

Μπορεί να έχει λήξει τυπικά από τις 15 Νοέμβρη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του δήμου Ηρακλείου από μόνιμους κατοίκους του κέντρου για τις κάρτες στάθμευσης, ωστόσο ο δήμος έχει δώσει μια σιωπηρή παράταση έως και την ερχόμενη Δευτέρα.

Μέχρι και σήμερα έχουν κατατεθεί πάνω από 800 αιτήματα με τη δημοτική αρχή Ηρακλείου να εκτιμά ότι θα ικανοποιηθεί περίπου το 80% . Οι θέσεις στάθμευσης θα οριοθετηθούν με το σύστημα της διαγράμμισης και δε θα είναι ονομαστικές. Σε κάθε οικογένεια θα αντιστοιχεί από μια θέση.

Οι θέσεις αυτές που αποτελούν πάγιο αίτημα των κατοίκων των κέντρων θα εκτείνονται σε τρεις ζώνες. Η πρώτη αφορά τη Γιαμαλάκη την Αγ. Μηνά την Κυρ. Λουκάρεως, την πλ. Κορνάρου, την Αβέρωφ την Ανεμογιάννη και τη Δ.Μποφώρ. Η δεύτερη ζώνη την Αγία Τριάδα τη μεγάλη Έβανς και εσωτερικά των ενετικών τειχών. Και η τρίτη τη μεγάλη Έβανς έως την Ανάληψη, τη Βίγλα και την Ικάρου.

Εν τω μεταξύ για την ερχόμενη έχει προγραμματιστεί η σύγκληση της Επιτροπής Κυκλοφορίας για την έγκριση του κανονισμού που θα διέπει το σύστημα με τις θέσεις στάθμευσης, με τον κανονισμό να ρυθμίζει, μεταξύ άλλων τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των δικαιούχων αλλά και τις ακριβείς ζώνες χωροθέτησης των θέσεων.

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Υπογραφή συμφωνίας για τη διάσωση της Ιστορικής Μονής

 Ι. Μ. Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων

Προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση Μελέτης προστασίας και ανάδειξης της Ι. Μ. Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων, υπογράφεται αύριο Δευτέρα στις 10.00 στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Χανίων μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων και του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Την Προγραμματική Σύμβαση, προϋπολογισμού 241.800,00 ευρώ, θα υπογράψουν εκ μέρους του Υπουργείου η Υπουργός Λίνα Μενδώνη, εκ μέρους της Περιφέρειας ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, εκ μέρους της Μονής Αγ. Τριάδας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου και καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δαμασκηνός Λιονάκης, και εκ μέρους του Πολυτεχνείου Κρήτης ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Αντικείμενο της Σύμβασης, με διάρκεια είκοσι έξι (26) μηνών, είναι η εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος υπό τον τίτλο:

«Διερεύνηση δυνατοτήτων προστασίας, ανάδειξης, αποκατάστασης και επανάχρησης κτηρίου πρώην Ιερατικής Σχολής καθώς και των παρακείμενων ερειπωμένων κτισμάτων κατοικιών στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων στα Χανιά Κρήτης μαζί με τον Περιβάλλοντα χώρο τους».