Κυριακή 8 ΔΕΚ 2019 01:08
 • Ηρακλειο
  15°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Ηράκλειο: Κάρτες στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου

Ηράκλειο: Κάρτες στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου

ελεγχομενη σταθμευση

Μπορεί να έχει λήξει τυπικά από τις 15 Νοέμβρη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του δήμου Ηρακλείου από μόνιμους κατοίκους του κέντρου για τις κάρτες στάθμευσης, ωστόσο ο δήμος έχει δώσει μια σιωπηρή παράταση έως και την ερχόμενη Δευτέρα.

Μέχρι και σήμερα έχουν κατατεθεί πάνω από 800 αιτήματα με τη δημοτική αρχή Ηρακλείου να εκτιμά ότι θα ικανοποιηθεί περίπου το 80% . Οι θέσεις στάθμευσης θα οριοθετηθούν με το σύστημα της διαγράμμισης και δε θα είναι ονομαστικές. Σε κάθε οικογένεια θα αντιστοιχεί από μια θέση.

Οι θέσεις αυτές που αποτελούν πάγιο αίτημα των κατοίκων των κέντρων θα εκτείνονται σε τρεις ζώνες. Η πρώτη αφορά τη Γιαμαλάκη την Αγ. Μηνά την Κυρ. Λουκάρεως, την πλ. Κορνάρου, την Αβέρωφ την Ανεμογιάννη και τη Δ.Μποφώρ. Η δεύτερη ζώνη την Αγία Τριάδα τη μεγάλη Έβανς και εσωτερικά των ενετικών τειχών. Και η τρίτη τη μεγάλη Έβανς έως την Ανάληψη, τη Βίγλα και την Ικάρου.

Εν τω μεταξύ για την ερχόμενη έχει προγραμματιστεί η σύγκληση της Επιτροπής Κυκλοφορίας για την έγκριση του κανονισμού που θα διέπει το σύστημα με τις θέσεις στάθμευσης, με τον κανονισμό να ρυθμίζει, μεταξύ άλλων τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των δικαιούχων αλλά και τις ακριβείς ζώνες χωροθέτησης των θέσεων.

Διαβάστε επίσης. . .

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στο Ηράκλειο την Τρίτη 10...
Η γη "τρέμει" στην Κρήτη και εύλογη είναι η ανησυχία των κατοίκων. Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις καταγράφονται το...
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία στην περιοχή...