Κρήτη

Ηράκλειο

Κάνουν εμπόρευμα την Υγεία μας, λένε οι συνταξιούχοι που διαδήλωσαν σήμερα στο Ηράκλειο

Την  πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους συνταξιούχους με τις αλλαγές που γίνονται στον τομέα της υγείας, των συντάξιμων αποδοχών, αλλά και τα χαράτσια και την ανεργία, κατήγγειλαν σήμερα οι συνταξιούχοι  που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί  στο ΙΚΑ Εσταυρωμένου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Ηρακλείου που διανεμήθηκε στη συγκέντρωση:

« Οι αντεργατικές αντισυνταξιουχικές πολιτικές των κυβερνήσεων της Ε.Ε.  έχουν τσακίσει τους συνταξιούχους. Οι μειώσεις στις συντάξιμες αποδοχές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, η άγρια φορολογία, τα χαράτσια, οι περικοπές στην υγεία,  η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η ανεργία των νέων έχουν εξαθλιώσει τους πολίτες».

Όπως δήλωσε στο eΚρήτη ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Μιχάλης Χουστουλάκης:

«το δικαίωμα της υγείας που το έχουμε ακριβοπληρώσει και συνεχίζουμε να το πληρώνουμε, κατεδαφίζεται από την πρωτοφανή επίθεση της Κυβέρνησης. Η εμπορευματοποίηση της Υγείας είναι τόσο φανερή που την ώρα που μας παίρνουν πίσω τα δικαιώματα μας, οι έμποροι της υγείας βγαίνουν και διαφημίζουν στο κόσμο πακέτα δήθεν δελεαστικά. Η απάντηση του Υπουργού Υγείας ότι ο λαός τους ψήφισε ( για να κάνουν αυτά;) δεν μας πείθει. Σαν συνταξιούχοι απαντάμε ότι έχουμε γνώση των δικαιωμάτων μας και των κατακτήσεων μας που επιτεύχθηκαν με αγώνες 10ετιών κι αυτές οι πολιτικές στο τέλος δεν θα περάσουν. Γι αυτό καλούμε εργαζόμενους και συνταξιούχους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους γιατί ο αγώνας μας θα έχει κλιμάκωση».

 

Όπως  επισημαίνουν έρχονται νέα μέτρα:

 

• Από την 1-01-2014 κόπηκε το ΕΚΑΣ σε 150.000 συνταξιούχους, κάτω των 65 χρονών.

 • Μειώνονται παραπέρα οι επικουρικές συντάξεις.

 •  Σε 150.000 νέους συνταξιούχους εκκρεμούν οι συντάξεις τους για πάνω από δυο χρόνια.

 • Τα χαράτσια σε κατοικίες και θέρμανση γίνονται μόνιμα.

 • Αρχίζει η βιομηχανία πλειστηριασμών στα σπίτια μας.

 • Κόβουν τις συντάξεις και τα επιδόματα σε χιλιάδες αναπήρους.

 • Επιβάλλουν χαράτσι 1 ευρώ σε κάθε συνταγή και 5 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία.

 

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν καθολικά δημόσιο σύστημα υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με:

-Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία-Πρόνοια.

-Κοινωνικοποίηση όλων των επιχειρηματικών μονάδων που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για σύγχρονη και ποιοτική λειτουργία τους.

-Πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, εξετάσεις, θεραπείες, υγειονομικό υλικό σε όλους χωρίς προϋποθέσεις.

-Κατάργηση όλων των πληρωμών –άμεσων η έμμεσων- και κάθε μορφής συμμετοχής από τους ασθενείς για εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, περίθαλψη.

-Κατάργηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, στο υγειονομικό και αναλώσιμο υλικό και σε όλα τα είδη που σχετίζονται με ιατρικές εργαστηριακές, φαρμακευτικές και προνομιακές παροχές.

-Βιβλιάριο ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους άνεργους, ανασφάλιστους, μετανάστες και τις οικογένειες τους.

-Κατάργηση των  ασφαλιστικών εισφορών  στον κλάδο Υγείας των ασφαλιστικών ταμείων, των εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών. Για όσο χρονικό διάστημα τα ασφαλιστικά ταμεία παρέχουν υπηρεσίες Υγείας στους ασφαλισμένους να αναλάβει το κράτος την πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση τους, ώστε να μην υπάρχει καμία συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων και των ασφαλισμένων για τα φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλεία, κ.λπ.

-Ενιαίο, κρατικό φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και διάθεσης φαρμάκων, υγειονομικού και αναλώσιμου υλικού, βιοϊατρικής τεχνολογίας, τεχνολογικών βοηθημάτων και τεχνητών μελών για τους αναπήρους δωρεάν στα πλαίσια του δημόσιου συστήματος Υγείας. Τα φάρμακα να διατίθενται μέσω των φαρμακείων των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των κρατικών φαρμακείων στις συνοικίες που θα είναι συνδεδεμένα με τα Κέντρα Υγείας.

-Η συνταγογράφηση των φαρμάκων να γίνεται με κριτήριο την αποτελεσματικότητα τους με βάση την επιστημονική γνώση του γιατρού χωρίς καμία συμμετοχή των δικαιούχων.

-Με πανελλαδική ανάπτυξη δημόσιων υποδομών, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντισυνταξιουχικών νόμων και διατάξεων που έχουν ψηφιστεί και επαναφορά όλων των περικοπών που έχουν αφαιρεθεί.

-Να μην κλείσει καμία δημόσια μονάδα, να μην απολυθεί κανένας ιατρός, υγειονομικός, να αξιοποιηθούν στην ανάπτυξη του ενιαίου, καθολικού, δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας.

-Τέλος οι συνταξιούχοι απαιτούν να παρθεί πίσω η απόφαση για το κλείσιμο των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ καθώς και των υποκαταστημάτων ΙΚΑ Μοιρών, Χερσονήσου, Αρκαλοχωρίου και Αλικαρνασσού.

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μαχαίρωσαν και δολοφόνησαν 54 χρονη μητέρα

μαχαίρι έγκλημα δολοφονία

Σοκ έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία της Κρήτης και ιδιαίτερα των Χανίων,  από τη νέα υπόθεση ανθρωποκτονίας που έγινε γνωστή σήμερα.

Η γυναίκα που,  όπως πληροφόρησε το ekriti.gr, βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι μέσα σε σπίτι στα Χανιά, και συγκεκριμένα στα Μεσκλά, είναι ελληνικής καταγωγής. Οι αστυνομικές αρχές εμμένουν στην αρχική τους εκτίμηση, ότι δηλαδή πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Η 54χρονη άτυχη γυναίκα και μητέρα, φέρει πολλαπλά τραύματα σε σημεία του σώματός της από αιχμηρό αντικείμενο.Όπως δήλωσε στο ekriti.gr ο ιατροδικαστής Χανίων Σταμάτης Μπελιβάνης φέρει 6 μαχαιριές στο σώμα της-κακώσεις από τέμνων όργανο στην τραχηλική χώρα ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρεθεί και το όργανο του φόνου- ένα μαχαίρι. 

Αύριο ο ιατροδικαστής θα πραγματοποιήσει νεκροψία - νεκροτομή προκειμένου να αποφανθεί για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες του θανάτου της γυναίκας. Στην περιοχή των Μεσκλών βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις που συγκεντρώνουν στοιχεία που θα οδηγήσουν τις Αρχές στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, το άψυχο της σώμα πρωτοαντίκρισε οικείο της πρόσωπο, με τις αρχές να αναζητούν τον σύντροφό της, έναν άντρα Νορβηγικής καταγωγής με τον οποίο συζούσε, προκειμένου να δώσει κατάθεση. 

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Ηράκλειο: Τροχαίο με δύο τραυματίες

Ινδονησία - σεισμός: Ξεπέρασε τους 70 ο αριθμός των νεκρών

Θρίλερ με τον οδηγό σχολικού που βρέθηκε νεκρός - "Του άδειασαν τον τραπεζικό λογαριασμό"