Κρήτη

Ηράκλειο

Κάλαντα στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

καλαντα στον περιφερειακο διευθυντη εκπαιδευσης

Με λύρες, μαντολίνα κιθάρες, και με παιδικές ελπιδοφόρες φωνούλες γέμισε το γραφείο του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Κρήτης κύριο Γιώργο Τερζάκη σήμερα το πρωί της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου.

καλαντα στον περιφερειακο διευθυντη εκπαιδευσης

καλαντα στον περιφερειακο διευθυντη εκπαιδευσης, by meropi

Τα παιδιά της 4ης τάξης του 53ου δημοτικού  με την διευθύντρια κυρία Ελένη Μειμάρη και την δασκάλα κυρία Βαγγελιώ Βαρδουλάκη μαζί με τα παιδιά την διευθύντρια του 3ου ειδικού σχολείου κυρία Νικολέτα Σαμαρά, την δασκάλα κυρία Τσαμπανάκη Δέσποινα, την λογοθεραπεύτρια κυρία Ντιγκάκη Κατερίνα, την σχολική νοσηλεύτρια κυρία Κεσέγκου Μαρία και την ειδικό βοηθητικό προσωπικό κυρία Κρεούζη Σταματία γέμισαν με ήχους χριστουγεννιάτικους και με δώρα που έφτιαξαν τον περιφερειακό διευθυντή.

καλαντα στον περιφερειακο διευθυντη εκπαιδευσης

καλαντα στον περιφερειακο διευθυντη εκπαιδευσης, by meropi

Κάλαντα της Κρήτης αλλά και κάλαντα της υπόλοιπης Ελλάδας τραγούδησαν τα παιδιά υπο την καθοδήγηση της δασκάλας μουσικής του σχολείου κυρίας Κάλλιας Ζαχαριουδάκη που καθημερινά ντύνει με ήχους και νότες τις παιδικές ψυχούλες των παιδιών.

καλαντα στον περιφερειακο διευθυντη εκπαιδευσης

καλαντα στον περιφερειακο διευθυντη εκπαιδευσης, by meropi

Ο κύριος Τερζάκης ευχαρίστησε τα παιδιά και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και καλή χρονιά, προσφέροντας τους δώρα χυμούς και γλυκά.

Η συστέγαση των σχολείων γενικής και ειδικής αγωγής μπορεί να μην ενδείκνυται αλλά η έλλειψη χώρου πολλές φορές λειτουργεί θετικά δεδομένου ότι καθημερινά όλα οι μαθητές γίνονται παιδιά της ίδιας αυλής, με τις ίδιες χαρές και και την ίδια δίψα για παιχνίδι και βόλτα.

Αλλωστε αυτό συμβάλει και στην συμπερίληψη και ενσωμάτωση των μαθητών με εμπόδια στην ζωή και στην μάθηση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, και σεβασμό και αποδοχή της διαφορετικότητας.
Χωρίς διακρίσεις ένα σχολείο για όλους.

Κρήτη

Κρήτη: Ο ιατροδικαστής για την απίστευτη τραγωδία με το ζευγάρι

νάθαν δίπλας

Μία εβδομάδα πριν φαίνεται πως έγινε το τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 43χρονο Νάθαν, ένα τροχαίο που αποκαλύφθηκε πριν λίγα 24ωρα και συγκλονίζει την τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σταμάτη Μπελιβάνη, ο θάνατος του 42χρονου επήλθε μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης (11 και 12 Απριλίου).

Ο θάνατός του άτυχου άνδρα σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, επήλθε γενική καταπληξία οφειλούμενη σε κακώσεις σπλάχνων κοιλία, όπως αποφαίνεται στο πόρισμά του ο Σταματης Μπελιβάνης και ως εκ τούτου, πιθανολογείται ότι ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος...

Την ίδια ώρα η 32χρονη Σβετλάνα, σύζυγος του Νάθαν, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Η γυναίκα εκτιμάται ότι πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή για περισσότερες από 100 ώρες, λίγα μέτρα μακριά από το άψυχο σώμα του Νάθαν... 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Νεκρός στο αυτοκίνητό του ο Διοικητής

Θάνατος Βαλυράκη: Αντίστροφη μέτρηση για την ανάμιξη του Ανθρωποκτονιών