Κρήτη

Ηράκλειο

Και επισήμως χειμώνας στην Κρήτη με χιόνια στα ορεινά!

κούλες κακοκαιρία

Χαλάει για τα καλά ο καιρός στην Κρήτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η οποία για την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, προβλέπει καταιγίδες, ισχυρούς βόρειους ανέμους, χιόνια από τα 1.300 μέτρα υψόμετρο και θερμοκρασία που δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο βαθμός ετοιμότητας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων από ακραία καιρικά φαινόμενα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, εξετάστηκε στην διάρκεια της σημερινής σύγκλισης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, (ΣΟΠΠ) που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αντιπεριφεριεάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη. Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ συμμετείχαν δήμαρχοι, εκπρόσωποι δήμων, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης Γιάννης Τζανοκωστάκης, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, υπηρεσιών, φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

etimotita.jpg

etimotita.jpg, by gpapadakis

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης «Συνεδριάζουμε για να δούμε τον βαθμό ετοιμότητας όλων των υπηρεσιών σε περίπτωση πλημμυρικού φαινομένου ή σε έντονη χιονόπτωση. Παρά τον καλό σχεδιασμό που έχουμε και την άριστη συνεργασία με όλους τους δήμους, Σώματα Ασφαλείας, υπηρεσίες, φορείς, δυστυχώς τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας είναι πενιχρά. Εδώ και 3 χρόνια δεν έχει δοθεί ένα ευρώ στους πόρους της Αυτοδιοίκησης και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για την αντιμετώπιση των δύσκολων προβλημάτων». 

Κρήτη

Κρήτη: Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή

Σεισμογράφοι

Ακόμα μια σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν από λίγα λεπτά, με επίκεντρο την περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο σεισμός σημειώθηκε στις 23:14 και είχε μέγεθος 3,5 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ. Σημειώθηκε 6 χιλιόμετρα νότια - νοτιοανατολικά του Αρκαλοχωρίου, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Οι σεισμολόγοι για τα 6,1 Ρίχτερ

Ηράκλειο - σεισμός: 22 μέρες μετά ... κλειστή η πλατφόρμα για χιλιάδες σεισμόπληκτους

Άνοιξε η πλατφόρμα «arogi.gov.gr» για τους σεισμόπληκτους της Αγίας Βαρβάρας

ESPA BANNER