Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μέσω κούριερ οι λαμπάδες στα βαφτιστήρια

Χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες

Επιρροές κορωνοϊού θα έχει το φετινό Πάσχα σε όλες τις πτυχές του. Από τις Λειτουργίες στους Ιερούς Ναούς κεκλεισμένων των θυρών, έως τα σοκολατένια λαγουδάκια με μάσκες που φτιάχνονται στα ζαχαροπλαστεία και την αποστολή των λαμπάδων από τους πνευματικούς γονείς προς τα βαφτιστήρια μέσω εταιρειών ταχυμεταφοράς. 

Η πανδημία και η εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης δε θα επιτρέψουν αυτό το Πάσχα τη συνάντηση νονών και βαφτιστήρων από κοντά για ασπασμούς, αγκαλιές και πασχαλινά δώρα. Ωστόσο, η τεχνολογία και οι υπηρεσίες θα εξυπηρετήσουν την επικοινωνία και την αποστολή φυσικών δώρων. Όπως άλλωστε είχε σημειώσει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, «βρισκόμαστε σε φυσική απόσταση αλλά όχι σε απομόνωση». 

Έτσι, η ανταλλαγή ευχών αναμένεται να εξυπηρετηθεί μέσα από τις δημοφιλείς διαδικτυακές πλατφόρμες με μηνύματα, τηλεφωνικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις, κανάλια τα οποία σηκώνουν άλλωστε όλο το φορτίο της επικοινωνίας από την απαρχή της περιπέτειας με τον κορωνοϊό. 

Όσον αφορά τα παραδοσιακά δώρα του Πάσχα, όπως λαμπάδες και σοκολατένια αυγά, μπορούν να παραδοθούν στα βαφτιστήρια από τους νονούς μέσα από τις υπηρεσίες των εταιρειών ταχυμεταφοράς, οι οποίες- σημειώνεται- έχοντας πολλαπλασιάσει το μεταφορικό τους έργο αυτήν την περίοδο κατατάσσονται πλέον στη στενή κατηγορία των εταιρειών με αύξηση τζίρου εν μέσω της υγειονομικής κρίσης. 

Η Ανάσταση φέτος, με τις λαμπάδες να φωτίζουν τα μπαλκόνια, αποκτά νέο περιεχόμενο και φορτίζεται με διαφορετικά μηνύματα. Μπορεί ο φυσικός εγκλεισμός μας να αρθεί σε μεταγενέστερο χρόνο ωστόσο, το φετινό Πάσχα, μπορεί να προοικονομίσει μια διαφορετική στάση από τη μεριά μας για τη συνέχεια…

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο

φαρμακειο

Ενοπλη ληστεία σημειώθηκε χθες στις 7 το απόγευμα, σε φαρμακείο της Λεωφόρου Κνωσού στο Ηράκλειο.

Ένας άνδρας φορώντας ιατρική μάσκα και καπέλο τζόκεϊ, μπήκε στο φαρμακείο κρατώντας ένα μαχαίρι και ζήτησε τα λεφτά που υπήρχαν στο ταμείο από τις δύο υπαλλήλους.

Οι γυναίκες έδωσαν στο δράστη 400 ευρώ και αυτός εξαφανίστηκε με τα πόδια, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέσα στο κατάστημα εκείνη την ώρα, δεν βρίσκονταν πελάτες.

Η αστυνομία αναζητεί τον δράστη.

(φωτο αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη

Ηράκλειο: Συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους

Ηράκλειο: Την έπιασαν με 26 κιλά λαθραίο καπνό