Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Ομηροι μέσα στα ίδια μας τα σπίτια - Βάλτε μία τάξη στη λαϊκή"

λαϊκή πατέλες

Μία τραγική κατάσταση περιγράφει αναγνώστης του ekriti.gr, μόνιμος κάτοικος και καταστηματάρχης στην περιοχή γύρω από το οικόπεδο Λυδάκη, όπου στήνεται η μεγάλη λαϊκή αγορά του Ηρακλείου. Κάνει λόγο για μία άναρχη κατάσταση, από πλευράς εμπόρων και παραγωγών, που δεν σέβονται, όπως υποστηρίζει, ούτε τους κατοίκους ούτε τους κανόνες λειτουργίας της λαϊκής αγοράς. Μιλά για ζημιές στα αυτοκίνητα των κατοίκων, για τα οποία "κανείς δεν είδε τίποτα", για απειλητικά μηνύματα, αλλά και το μόνιμο επιχείρημα "εγώ ήρθα εδώ να βγάλω ένα μεροκάματο" που δικαιολογεί τα πάντα. Ο αναγνώστης ζητά να μπει μία τάξη στη λαϊκή αγορά.

Η επιστολή του:

Καλημέρα σας 
Θα ήθελα με αυτό το mail να αναδείξετε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εμείς ο κάτοικοι της περιοχής γύρω από τις λαικές αγορές που γίνονται στο οικόπεδο Λυδάκη.

unnamed.png

unnamed.png, by renas

Εγώ μένω και εργάζομαι στην επιχείρησή μου εδώ και 40 χρόνια … Τα τελευταία 15-20 χρόνια περίπου… έχω χάσει πια το λογαριασμό … πραγματοποιούντε στη γειτονιά μας δύο Λαικές αγορές. Ο δήμος έχει οριοθετήσει τις θέσεις που θα καταλαμβάνουν οι έμποροι και οι παραγωγοί…. Μάλιστα υπάλληλοι του δήμου περνάνε καθημερινά για αν εισπράξουν το αντίτιμο για τη συμμετοχή στις λαικές αγορές.
Οι δρόμοι που περικλείουν το οικόπεδο Λυδάκη είναι διπλής κατέυθυνσης. Ερχονται λοιπόν πρωί πρωί οι πωλητές των λαικών αγορών ... και σταθμεύουν τα αρκετά μεγάλα οχήματά τους ΕΞΩ απο τον οριοθετημένο χώρο έτσι όπως  το παρουσιάζω στο γράφημα με κοκκινο χρώμα. Αυτόματα ο δρόμος γίνετε όχι μονο μονής κατευθυνσης αλλά αν λάβεις υπόψην σου τα σταθμευμένα αυτοκήμητα των γειτόνων ... γινετε το άβατο. Αν σταματούσαν τα οχήματα τους μέσα στο χώρο που προβλέπεται, θα βοηθούσε και τη ροή του δρόμου για τους ίδιους τους πελάτες τους αλλά και τη γειτονιά, που τους ανεχόμαστε εδώ και τόσα χρόνια. Με την καραμέλα οτι "προσπαθώ να βγάλω ένα μεροκάματο" ... εγώ προσωπικά έχω πληρώσει  2 φορές ζημιές στο οχημά μου που προήλθαν απο... λάθος υπολογισμό του φορτηγού στην όπισθεν και  απλά μπήκαν δύο πόρτες μέσα ... έναν σπασμένο καθρέπτη μία άλλη φορά ... ατέλειωτες γρατζουνιές γύρω γύρω... και πολλά άλλα. Το φορτηγό βέβαια που προκάλεσε τη ζημιά ...έγινε άφαντο ...αλλά και κανείς απο τους "συναδέλφους του" δεν είδε ή παρατήρησε τίποτα.... Τώρα αν για κάποιο λόγο ξεχάσεις και παρκάρεις το βράδυ στην άκρη της λαικής ...όπως το μωβ αυτοκίνητο στο διάγραμμα ... τότε όταν ξυπνήσεις θα το βρείς χωρίς χερούλια στις πόρτες ... πεταμένο στην μέση του δρόμου και έχουμε βρεί και απειλητικό σημείωμα πάνω ...οτι "τώρα ήταν τα χερούλια την επόμενη φορά θα είναι κάτι άλλο..."

unnamed_1.png

unnamed_1.png, by renas

Με μεγάλη αγανάκτηση σας στέλνω αυτό το mail και πιστέψτε με την οργή μου αυτή τη συμμερίζονται πολλοί κάτοικοι της περιοχής. Αναδείξτε το θέμα σας παρακαλώ…", καταλήγει ο αναγνώστης του ekriti.gr.

Κρήτη

Κρήτη: Οι περιοχές που απαγορεύεται η κυκλοφορία με δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς 4 και 5

Το δάσος της Κέρης βρίσκεται σε υψόμετρο 300μ., 9 χλμ δυτικά του Ηρακλείου.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή τις πυρκαγιές που ήδη έχουν εκδηλωθεί, όλες οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης  βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Σε επίπεδο πληροφόρησης, μπορείτε πλέον μέσω της υποδομής GIS Crete να ενημερώνεστε για τις ζώνες απαγόρευσης κυκλοφορίας για όλη την Κρήτη, σε δείκτη κινδύνου πυρκαγιάς 4 & 5 (υψηλός και πολύ υψηλός). Συγκεκριμένα η οδηγία αφορά 8 περιοχές στην Π.Ε. Χανίων, 9 στην Π.Ε. Ρεθύμνης, 5 στην Π.Ε. Ηρακλείου και μία περιοχή στην Π.Ε. Λασιθίου. 

Οι ευπαθείς περιοχές του Ηρακλείου είναι οι εξής: «Σύμης, Δήμου Βιάννου, Ρούβα-Ζαρού, Δήμου Γόρτυνας και Δήμου Φαιστού, Κέρης, Δήμου Μαλεβιζίου, Φουρνί, Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και Γιούχτα, Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων».

Πρόκειται για σημεία ενδιαφέροντος του νησιού που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω link και αφορούν τις 4 Περιφερειακές ενότητες (ανοίγει στο χάρτη της Κρήτης και επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα):

http://gis.crete.gov.gr/sdi/?tab=viewport_maptab&loader=map6_loader_public&lon=2762281.3274306&lat=4192035.9414224&zoom=10

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν θέματα πολιτικής προστασίας αλλά και στοιχεία των υποδομών του νησιού, βρίσκονται διαθέσιμες στους χάρτες στην ιστοσελίδα www.gis.crete.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οργή για την ανάρτηση Μαμουλάκη - Την "έσβησε" και ...απολογήθηκε