Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της οδού Κομνηνών

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της οδού Κομνηνών

Υπεγράφη το πρωί της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου, η σύμβαση για την «Ανάπλαση της οδού Κομνηνών» στην περιοχή του Πόρου. Την σύμβαση υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη.

Σύμφωνα με την μελέτη ανάπλασης της οδού Κομνηνών στον Πόρο θα διαμορφωθούν νέα μεγαλύτερα πεζοδρόμια που θα εξυπηρετούν και τα άτομα με κινητικά προβλήματα, θα πεζοδρομηθούν τα αδιέξοδα που υπάρχουν και θα τοποθετηθεί νέος αστικός εξοπλισμός με φωτισμό LED.

Παράλληλα θα εμπλουτιστεί το πράσινο με 59 νέες φυτεύσεις δέντρων. Επίσης θα κατασκευαστεί νέος ασφαλτοτάπητας, υπάρχει η πρόβλεψη για νέους χώρους στάθμευσης ενώ προβλέπεται και η κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης καθώς και ομβρίων και ακαθάρτων για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής.

Πρόκειται για ένα έργο με τελικό ποσό σύμβασης 603.618,92 ευρώ που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου. Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

«Στόχος μας είναι, μέσα από την βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων, η καλύτερη ποιότητα ζωής και η καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας» επεσήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός υπογραμμίζοντας ότι «θα δοθεί βαρύτητα στην άνεση κίνησης και – κυρίως- στην ασφάλεια των συμπολιτών με κινητικά προβλήματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Ηράκλειο - Βασίλης Λαμπρινός: Παραβρέθηκε στις εργασίες διάνοιξης της οδού Μιτσοτάκη

Κρήτη

Σεισμοί στο Ηράκλειο - Λέκκας: Δεν αποκλείεται νέα δόνηση 5,2 Ρίχτερ

Ρωγμές σε σπίτι στον Σαμπά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος

Να αποφεύγουν τα παλιά σπίτια και όσα έχουν υποστεί ζημιές συνέστησε στους κατοίκους του Αρκαλοχωρίου ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος εξήγησε και τι ακριβώς ισχύει με το σχέδιο «Εγκέλαδος» για το Ηράκλειο Κρήτης. 

Διευκρίνισε πως το εν λόγω σχέδιο ουσιαστικά είναι μονίμως ενεργοποιημένο, δεδομένου ότι ο σεισμός είναι ένα φαινόμενο που έρχεται ξαφνικά.

Στο Ηράκλειο, όπου παρατηρείται παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα, υπάρχει η εκτίμηση με βάση τα επιστημονικά δεδομένα για έναν σεισμό της τάξης των 5,2 Ρίχτερ.

Σημείωσε παράλληλα ότι ναι μεν ένας σεισμό αυτού του μεγέθους μπορεί να είναι ένας μικρός σεισμός για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς οι σύγχρονες κατασκευές - αυτές που έχουν δημιουργηθεί βάσει των αντισεισμικών κανονισμών - έχουν ανταπεξέλθει σε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη, ωστόσο η περιοχή των χωριών στο Ηράκλειο, είναι μια περιοχή που περιλαμβάνει και σπίτια που είναι παλιά γεγονός που χρήζει προσοχής.

Για το λόγο αυτό, αυτό που συνέστησαν οι επιστήμονες για την διαμόρφωση και επικαιροποίηση των σχεδίων του εγκέλαδου, θα πρέπει οι κάτοικοι που βρίσκονται σε παλιά σπίτια, να τα εκκενώσουν. 

"Η σεισμική δραστηριότητα είναι παρατεταμένη και μπορεί να συνεχιστεί",  τόνισε ο κ. Λέκκας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη: 3 νέες συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών

Ηράκλειο: Μετά τη διάσωση, το ζευγάρι πρέπει να πληρώσει το Λιμενικό!

Ηράκλειο: Διαψεύδει η σύζυγος του Διονύση Κρέμη ότι ο γιατρός πέθανε μετά τον εμβολιασμό