Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων εγκατέστησε ο Δήμος

Φωτό από την παρουσίαση των κάδων

Απλά με το πάτημα ενός επιδαπέδιου κουμπιού και ακολουθώντας τη φωνητική και οπτική ενημέρωση, μπορούν πλέον οι κάτοικοι σε Γάζι, Τσαλικάκι, και Πολύδροσο να εναποθέτουν τα απορρίμματά τους σε αυτοματοποιημένους βυθιζόμενους δέκτες. Ο Δήμος Μαλεβιζίου εγκατέστησε και έδωσε σε λειτουργία τρία πιλοτικά συστήματα κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης για σύμμεικτα, αλλά και ανακυκλώσιμα απορρίμματα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, ανέφερε: «Στη μάχη της καθαριότητας κάθε νέο όπλο ενδυναμώνει το αποτέλεσμα. Πιλοτικά σε Γάζι, Τσαλικάκι και Πολύδροσο, εγκαταστάθηκαν τρία νέα συστήματα βυθιζόμενων κάδων, κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης, τόσο για σύμμεικτα όσο και για ανακυκλώσιμα απορρίμματα. Συγχαρητήρια στην υπηρεσία καθαριότητας και στον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Αλμπαντάκη για τα βήματα ενίσχυσης των υπηρεσιών μας! Γιατί η καθαριότητα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, σε κάθε γειτονιά».

Ο Μενέλαος Μποκέας, παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία εναπόθεσης στο σύστημα που βρίσκεται στο Τσαλικάκι, παρουσία των Αντιδημάρχων Μιχάλη Αλμπαντάκη και Γιώργου Πετούση, του Προέδρου και Αντιπροέδρου του Συμβουλίου Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλη Παρασύρη και Γιάννη Άσπρη αντίστοιχα, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. https://www.facebook.com/616106327/videos/pcb.10158378959401328/10158378...

Πρόκειται για βυθιζόμενους ανοξείδωτους κάδους με καπάκια που λειτουργούν με αυτόματο ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα, έτσι ώστε να ανοίγουν και να κλείνουν με πλήρη ασφάλεια για τους πολίτες. Με το πάτημα του επιδαπέδιου μπουτόν, ο πολίτης ενημερώνεται φωνητικά  για το είδος των απορριμμάτων που δέχεται ο κάθε κάδος με ηχογραφημένα μηνύματα και οδηγίες σε δύο γλώσσες. Στον κυκλικό δέκτη τοποθετούνται τα σύμμεικτα απορρίμματα και στον παραλληλόγραμμο δέκτη τα ανακυκλώσιμα.

Τα συστήματα φέρουν πλήρη ηλεκτρική εγκατάσταση φωτισμού και μεταλλικό προστατευτικό περίβλημα, εφοδιασμένο με όλα τα απαραίτητα στοιχεία αυτοματισμού, έτσι ώστε να είναι εύχρηστα και ασφαλή στους πολίτες και στα συνεργεία καθαρισμού. Κάθε σύστημα περιλαμβάνει δυο υδραυλικές πρέσες αυτόματης ενέργειας που συσφίγγουν και πιέζουν τα απορρίμματα μέσα σε κάδους των 1100lit. Εφόσον ο κάδος γεμίσει τα στόμια ρίψης δεν επιτρέπουν στους χρήστες να συνεχίσουν τη ρίψη των απορριμμάτων και τους ενημερώνουν σε δυο γλώσσες ότι ο κάδος είναι πλέον γεμάτος . 

Κρήτη

Ηράκλειο: "Πίσσα" σκοτάδι σε ΠΑΓΝΗ και άλλα σημεία - Κίνδυνος θάνατος για τους διερχόμενους

Χωρίς φώτα έξω από το ΠΑΓΝΗ και άλλα σημεία

Βαθύ σκοτάδι έχει απλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες έξω από το ΠΑΓΝΗ γεγονός που αποτελεί κίνδυνο θάνατο για τους διερχόμενους πεζούς αλλά και οδηγούς αφού η ορατότητα σε ένα νευραλγικό νοσηλευτικό ίδρυμα που δέχεται κάθε μέρα χιλιάδες πολίτες, εργαζόμενους και ασθενείς είναι απαραίτητη τις βραδυνές ώρες.Στο δρόμο μάλιστα προς το νοσοκομείο έχουν σημειωθεί δεκάδες τροχαία.

Οι διαμαρτυρίες ακροατών του Ράδιο Κρήτη είναι πολλές για το γεγονός αυτό και ζητούν αποκατάσταση του φωτισμού για να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και τραυματισμοί.

Το θέμα αυτό όπως και τη “συσκότιση” πριν και μετά τη σήραγγα Χερσονήσου έθεσε το Ράδιο Κρήτη και η εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη στον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ.Νίκο Συριγωνάκη.

Για την έλλειψη φωτισμού στους στύλους έξω από το ΠΑΓΝΗ ο κ.Συριγωνάκης είπε ότι η αρμόδια υπηρεσία γνωρίζει τη βλάβη σε ηλεκτρικό πίνακα και καταβάλλονται προσπάθειες για την αποκατάστασή της και εντός των ημερών θα έχει επανέλθει ο φωτισμός.

Συσκότιση πριν και μετά τη σήραγγα Χερσονήσου
Συσκότιση πριν και μετά τη σήραγγα Χερσονήσου

Συσκότιση πριν και μετά τη σήραγγα Χερσονήσου, by lefterv

Μετά τη σήραγγα πίσσα σκοτάδι
Μετά τη σήραγγα πίσσα σκοτάδι

Μετά τη σήραγγα πίσσα σκοτάδι, by lefterv

Για τη σήραγγα Χερσονήσου ότι ενημερώθηκε από το Ράδιο Κρήτη και άμεσα θα σπεύσει συνεργείο για να ελέγξει τι έχει συμβεί και να αποκαταστήσει την βλάβη και κατά συνέπεια το φωτισμό.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - κορωνοϊός: Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας σε εργαζόμενους επιχειρήσεων

Κορωνοϊός - Χερσόνησος: Κλείνουν λόγω κρούσματος οι υπηρεσίες του Δήμου

 

 

 

 

 

 

ESPA BANNER