Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Του επιτέθηκε για να του πάρει τα λεφτά μέρα - μεσημέρι

ΔΙΑΣ

Ερασιτέχνης αποδείχθηκε ένας αλλοδαπός άνδρας και είδοξος κλέφτης  ο οποίος στην προσπάθεια του να αρπάξει τα χρήματα από υποψήφιο θύμα του, ακινητοποιήθηκε σε χρόνο dt με αποτέλεσμα να βρεθεί με χειροπέδες. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην καρδιά του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην πλατεία Κορνάρου.
Το θύμα της υπόθεσης είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας ο οποίος πήγε στην τράπεζα για να κάνει ανάληψη χρημάτων. Επιστρέφοντας στην στάση του λέωφορείου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την τράπεζα, αντιλήφθηκε την παρουσία ενός ατόμου - οι πληροφορίες το θέλουν να είναι αλλοδαπός άνω των 65 ετών - το οποίο άτομο του επιτέθηκε με στόχο να του πάρει τα χρήματα που μόλις είχε σηκώσει, ποσό που ξεπερνά τα 300 ευρώ.
Ο επίδοξος κλέφτης ακινητοποιήθηκε άμεσα από τους πολίτες που έτυχε να είναι αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού ενώ μετά από λίγα λεπτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έφτασαν στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη. Για την υπόθεση αυτή αναζητείται ένα ακόμη άτομο το οποίο ήταν μαζί με τον αλλοδαπό άνδρα. 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Υπόθεση Μελίνας Παρασκάκη: Αθώα η αναισθησιολόγος

μελινα παρασκακη

Αθώα έκρινε το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Ηρακλείου την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μελίνας Παρασκάκη, γράφοντας έτσι τους τίτλους τέλους  στη δικαστική μάχη για τα αίτια και τις συνθήκες που στοίχισαν τη ζωή του κοριτσιού, το Δεκέμβριο του 2015 στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μία υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη αλλά και ολόλκληρο το πανελλήνιο.

Κατά την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης, η έδρα στάθηκε ενδελεχώς στο σκεπτικό που ακολουθήθηκε προκειμένου να παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση αθώωσης της γιατρού που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίαςαπό αμέλεια, έχοντας προηγουμένως εξετάσει τα πορίσματα τριών εμπειρογνωμόνων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως νωρίτερα η Εισαγγελέας είχε εκφράσει την άποψη πως πρέπει να κριθεί ένοχη η κατηγορούμενη αναισθησιολόγος. 

 

 

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, παραπέμφθηκε σε δίκη καθώς με βάση την εισαγγελική έρευνα της αποδίδονταν ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Στη γιατρό αποδόθηκε ότι χορήγησε στο παιδί καταφανώς υψηλότερες δόσεις ινοτρόπων ουσιών και αδρεναλίνης από τις συνιστώμενες κατ’ αναλογία, ενώ ούτε ο τρόπος χορήγησης ούτε αυτή καθαυτή η δοσολογία της φαρμακευτικής αγωγής ήταν σύμφωνες με τη διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική και τους ισχύοντες παιδιατρικούς αλγόριθμους που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Θλιβερή πρωτιά για την Κρήτη στις αυτοκτονίες εν μέσω lockdown

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Πίεση στα νοσοκομεία της Κρήτης: Πάνω από 100 οι ασθενείς με κορωνοϊό