Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τί ζήτησαν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ από Χρυσοχοϊδη - Καραμαλάκη (φωτο)

Χρυσοχοϊδης καραμαλάκης

Διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ αλλά και τοπικούς φορείς, έχει στο Ηράκλειο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος συνοδεύεται στο ταξίδι του στην Κρήτη, από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη.

Ο Υπουργός και ο Αρχηγός είχαν συνάντηση και με συνδικαλιστές της Αστυνομίας.

Ο Πρόεδρος των Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Κρήτης Στέλιος Καρακούδης δήλωσε: Είμαστε χαρούμενοι που ήρθε στο νησί μας ο ίδιος ο υπουργός μαζί με τον αρχηγό για να ακούσουν τα προβλήματά μας. Η αναλογία κάθε αστυνομικού σήμερα στο νησί μας είναι ένας αστυνομικός ανά 400 κατοίκους. Στην Ελλάδα και σε άλλες επαρχίες είναι ένας αστυνομικός προς 250 πολίτες. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι εδώ στην Κρήτη σε είμαστε σε δύσκολη θέση. Επίσης θέσαμε θέματα υλικοτεχνικού εξοπλισμού".

Ο πρόεδρος των Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Κρήτης Στέλιος Καρακούδης
Ο πρόεδρος των Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ Κρήτης Στέλιος Καρακούδης

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης, του τέθηκε το σοβαρό θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών, καθώς και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, όπως τα αλεξίσφαιρα γιλέκα.

 

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης
Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου Γιώργος Πικράκης

Τέθηκε επίσης το θέμα φύλαξης του αεροδρομίου Ηρακλείου και της Χερσονήσου καθώς σε ένα μήνα περίπου θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος. Ο κ. Καραμαλάκης υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει η δέουσα στελέχωση.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη και Δημάρχους, οι οποίοι θέτουν στον Υπουργό το φλέγον θέμα της έλλειψης αστυνόμευσης στις περιοχές τους.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Κρήτη

Χανιά

Υπεγράφη η σύμβαση για τα Νεώρια Χανίων από Μενδώνη - Αρναουτάκη

φωτό αρχείου

“Ερευνητικές εργασίες για την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης -απόδοσης χρήσεων- ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά” υπέγραψαν σήμερα Κυριακή το βράδυ 05/07/2020,  η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Η τελετή υπογραφής  πραγματοποιήθηκε παρουσία Αρχων ,φορέων,και πολιτών στο χώρο των Νεωρίων Χανίων.Η Υπουργός Λίνα Μενδωνη,ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης,ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηρακης και ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκαν στην Πολιτιστική δυναμική αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του έργου των Νεωρειων που θα αποτελέσουν κυψέλες πολιτισμού ," το έργο  αναδεικνύει την ιστορία τον πολιτισμό του τόπου μέσα από την συνεργασία την ενότητα των φορέων  θα  είμαστε πανέτοιμοι σε μελέτες για να μπορούμε να απορροφήσουμε πόρους.."τόνισε ο κ Αρναουτάκης,χαρακτηρίζοντας εμβληματικό το έργο όπως και αυτό της αγοράς που θα ακολουθήσει.Απο την πλευρά του  ο  Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την στήριξη τους την Υπουργό,τον Περιφερειάρχη και τον Πρύτανη στους οποίους και έδωσε αναμνηστικά δώρα από τα Νεωρεια και λιμάνια της Κρήτης.