Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τα αρχαία ...φρενάρουν τη μεγάλη επένδυση

αρχαιολογια

Έξι μόλις μήνες μετά την τελετή θεμελίωσης της μεγάλης επένδυσης Filia Estate των 16 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Αυγενικής στα νότια του Ηρακλείου, η πορεία κατασκευής ...φρέναρε, καθώς τα έργα που εκτελούνται στην περιοχή έφεραν στο φως ένα αρχαίο οικισμό!

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, στο χώρο όπου πρόκειται να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος τουριστικός οικισμός, με 127 συνολικά εξοχικές κατοικίες και άλλους χώρους αναψυχής, αποκαλύφθηκαν ευρήματα που παραπέμπουν σε οικισμό της 1ης Μινωϊκής Περιόδου.

Στο πλαίσιο της επένδυσης πρόκειται να δημιουργηθούν συνολικά 127 εξοχικές κατοικίες, 70 – 95 τ.μ..
Στο πλαίσιο της επένδυσης πρόκειται να δημιουργηθούν συνολικά 127 εξοχικές κατοικίες, 70 – 95 τ.μ..

Άμεσα, κινητοποιήθηκε η αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία, ενώ στο σημείο εργάζονται ήδη επτά αρχαιολόγοι για την εκτίμηση των ευρημάτων, τα οποία θα κρίνουν και την μετέπειτα πορεία των εργασιών της επένδυσης. Ο χώρος από εκείνη την στιγμή φυλάσσεται καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, ενώ τις νυχτερινές ώρες υπάρχει φύλαξη τόσο για τα μηχανήματα των εργασιών που προβλέπει το επενδυτικό project, όσο και για τα ευρήματα της αρχαιολογικής - πλέον - σκαπάνης, τα οποία αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στην εκπομπή μίλησαν, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αυγενικής Γιάννης Δερμιτζάκης, όσο και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βενεράτου Βαγγέλης Μαραγκάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην εξέλιξη αυτή αλλά και στην παρουσία του συνεργείου της αρχαιολογικής υπηρεσίας, προκειμένου να αποκαλυφθεί και να αξιολογηθεί το σύνολο των ευρημάτων.

Κρήτη

Καιρός στην Κρήτη: Λίγες νεφώσεις με αρκετή ζέστη για την εποχή - βίντεο

ήλιος με δόντια

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπει το προγνωστικό μοντέλο της ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη, 14 Απριλίου. 
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

 

Μάχη της Κρήτης: Ακυρώθηκε η προκλητική εκδήλωση μετά την κατακραυγή

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έκρηξη" με 170 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο