Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνελεύσεις στις ταράτσες, εκλογές στα ... καφέ

καφενείο

"Ούτε στις ταράτσες μπορούν να γίνονται οι συνελεύσεις των πολυκατοικιών" ξεκαθαρίζει ο επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης και Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας, Αντώνης Παπαδάκης, με φόντο το νέο πλαίσιο των μέτρων που ισχύει για το Ηράκλειο και ειδικότερα τον ανώτατο αριθμό των 9 ατόμων για δημόσιες ή ιδιωτικές συναθροίσεις.

Όπως εξήγησε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ακόμη και οι συγκεντρώσεις-ρουτίνας των ένοικων μιας πολυκατοικίας για τα τρέχοντα κοινά τους ζητήματα, δεν έχουν ….τόπο για να γίνουν, καθώς υπόκεινται στον περιορισμό των συναθροίσεων, όπως αποτυπώνεται στο πορτοκαλί επίπεδο 3 του νέου Υγειονομικού Χάρτη Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη covid-19.

Πάντως, πολυμήχανοι αποδεικνύονται πολίτες και φορείς στους ελιγμούς για παράκαμψη των μέτρων, αξιοποιώντας και τις παραδοξότητες που αυτά κρύβουν. Έτσι, οι δεξιώσεις κοινωνικών εκδηλώσεων για πάνω από 9 συμμετέχοντες γίνονται σε κέντρα εστίασης, με τους καλεσμένους να κατανέμονται σε τραπέζια των τεσσάρων και τους καλεσμένους να … υποκρίνονται ότι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους!

Στο ίδιο μοτίβο, διάφοροι σύλλογοι πραγματοποιούν τις γενικές συνελεύσεις τους σε cafe με τους συμμετέχοντες να καταλαμβάνουν θέσεις στα διακριτά μεταξύ τους τραπεζάκια. Ο κ Παπαδάκης ήταν επεξηγηματικός ότι, βάσει νόμου, εξαιτίας ακριβώς αυτού του νέου ρυθμιστικού πεδίου στις συγκεντρώσεις, έχουν ανασταλεί όλες οι γενικές συνελεύσεις καθώς και οι εκλογικές διαδικασίες συλλόγων, με παράλληλη παράταση της θητείας των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων τους...

Τέλος, αναφορικά με τη διεξαγωγή των συνεδρίων, πρέπει να τονιστεί ότι δεν τίθενται ο περιορισμός των 9 ατόμων- αλλά το 1 άτομο ανά 15 τ.μ τουλάχιστον και έως 50 οι καθήμενοι. Αυτό δίνει την ευχέρεια, στους οργανωμένους συνεδριακούς χώρους, που διαθέτουν και τις ανάλογες υποδομές, να φιλοξενούν έναν μεγάλο αριθμό από τις εργασίες συνεδρίων.

 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Μπήκαν στο νοσοκομείο και άρχισαν να κλέβουν κινητά

κινητο τηλέφωνο

Στη σύλληψη ενός άνδρα και μίας γυναίκας οι οποίοι κατηηγορούνται για κλοπή, προχώρησαν την Παρασκευή οι αστυνοικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Συγκεκριμένα οι δύο δσράστες αφαίρεσαν από κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χανίων δύο κινητά τηλέφωνα, έγιναν όμως αντιληπτοί και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Επιπλέον στην κατοχή της γυναίκας βρέθηκε και κατασχέθηκε ακόμα ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο είχε κλαπεί στις Ιουνίου από το ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ μέρα - μεσημέρι σε καφενείο - Δέκα συλλήψεις

Μυλοπόταμος: Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μία μικρή χασισοφυτεία (φωτο)

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Σκέφτηκα να εξαφανίσω το πτώμα της Καρολάιν»