Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συναγερμός σε Πολεμική Αεροπορία και ΕΚΑΒ για τις αεροδιακομιδές

super puma

Τέσσερις αεροδιακομιδές μέσα σε ...4 ώρες κατάφεραν να φέρουν εις πέρας τα πληρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας και του ΕΚΑΒ, από και προς το Ηράκλειο!

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε η αεροδιακομιδή μιας γυναίκας που αντιμετώπιζε παθολογικό πρόβλημα από το νησί της Αμοργού, η οποία μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Super Puma στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Νωρίτερα, υπήρξε μία ακόμα αεροδιακομιδή ενός διασωληνωμένου άνδρα από τη Ρόδο, αλλά και ενός νεογνού με δύσπνοια, το οποίο μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η ... πρώτη αεροδιακομιδή  της ημέρας αφορούσε στον 70χρονο άνδρα, από την περιοχή του Μονοφατσίου, ο οποίος χθες μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και στο στήθος, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Οι γιατροί σήμερα έκριναν αναγκαία η μεταφορά του στην Αθήνα , η οποία πραγματοποιήθηκε με C-130.

 

 

Κρήτη

ΓΣΕΕ: Ζητά την άμεση υπογραφή των τοπικών συμβάσεων σε Ηράκλειο και Λασίθι

ΓΣΕΕ

ΓΣΕΕ στηρίζει το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό, για την υπογραφή άμεσα τοπικών κλαδικών συμβάσεων μεταξύ των πρωτοβάθμιων Σωματείων στους νόμους Λασιθίου και Ηρακλείου, με τις αντίστοιχες εργοδοτικές οργανώσεις.

Η ΠΟΕΕΤ, με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ζητά τη θεσμική παρέμβασή του ώστε οι πρωτοβάθμιες εργοδοτικές οργανώσεις, μέλη της ΠΟΞ στους συγκεκριμένους νόμους, να εγκαταλείψουν την άρνησή τους για την υπογραφή των συμβάσεων. Μία άρνηση για την οποία προβάλλονται  επιχειρήματα τα οποία στερούνται νομικής υπόστασης.

Οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό- Επισιτισμό, έχουν δεχτεί τεράστιο πλήγμα από τα συνεχιζόμενα lockdown και  η υπογραφή των τοπικών κλαδικών συμβάσεων πρέπει και επιβάλλεται να γίνει πράξη, όταν μάλιστα οι ενστάσεις της εργοδοτικής πλευράς δεν εντοπίζονται καν στους οικονομικούς όρους της σύμβασης αλλά στους θεσμικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με το Σωματείο Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «ο Ερμής»

Πανελλήνια Ημέρα Αιμοδοσίας: Στην Πλατεία Ελευθερίας ο "Αιματοκρήτης"

Επανέρχεται στην ενεργό δράση ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος