Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συμπαράσταση συνταξιούχων ΙΚΑ στον αγώνα των αγροτών στα μπλόκα

συνταξιούχοι ΙΚΑ πραιτώρια

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου εκφράζει τη στήριξή της στους αγρότες που βγήκαν στο δρόμο του αγώνα στα μπλόκα των Πραιτωρίων, στις Μάντρες Ρεθύμνου και αλλού, για να διατρανώσουν την θέληση τους ενάντια στην πολιτική που "αβαντάρει" τους μεγάλους και ξεκληρίζει τους βιοπαλαιστές αγρότες!

Έναν αγώνα επιβίωσης με δίκαια αιτήματα ενάντια σε μια πολιτική που δίνει όλη την πίτα στους μεγάλους και στους μικρούς αγρότες πετάει τα ψίχουλα!

Οι συνταξιούχοι και οι μικρομεσαίοι αγρότες έχουμε κοινό αντίπαλο, την αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που είναι η πηγή των προβλημάτων μας, γι' αυτό συμπορευόμαστε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο.

Με τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις στα άμεσα και ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους καθώς και το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεών τους.

Αυτός ο αγώνας πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας, καθώς αφορά στην εξασφάλιση φθηνών και υγιεινών προϊόντων για την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος ενάντια στο ξεκλήρισμα των αγροτών και την εγκατάλειψη της υπαίθρου, την παραπέρα συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε επιχειρηματικούς ομίλους και μεγαλοαγρότες!

Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών είναι και δικός μας αγώνας!

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Φρικτό ατύχημα με κοπέλα - Ακρωτηριάστηκε στη μηχανή του κιμά

χειρουργείο

Ένα φρικτό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα σε κρεοπωλείο του Δήμου Μινώα Πεδιάδας όταν μια κοπέλα που εργαζόταν στην επιχείρηση ακρωτηριάστηκε στο χέρι, κατά την διάρκεια της κοπής κρέατος στη μηχανή του κιμά.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Παράλληλα, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο την μετέφερε εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Εκεί, εισήχθη στο χειρουργείο, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να αποκαταστήστουν το τραύμα που έφερε στην παλάμη του χεριού της, όπως - σύμφωνα με πληροφορίες - δεν τα κατάφεραν...

Η κοπέλα μετά το χειρουργείο μεταφέρθηκε σε θάλαμο της Ορθοπεδικής Κλινικής για νησηλεία.