Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Σεισμός" από τα φουρνέλα - Τρόμος σε ένα ολόκληρο χωριό

λατομείο έκρηξη

Την "κόλαση" που ζουν καθημερινά, κάθε φορά που γίνεται έκρηξη στο λατομείο, που λειτουργεί 800 μέτρα από τον οικισμό, περιέγραψαν κάτοικοι του χωριού Απόστολοι, του Δήμου Μινώα Πεδιάδος στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη.

Ο πρόεδρος του χωριού, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, και πολλοί κάτοικοι, περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα αυτά που βιώνουν εδώ και χρόνια, με την κατάσταση να γίνεται πραγματικά αφόρητη. Κάθε φορά που γίνεται έκρηξη, οι κάτοικοι βιώνουν έναν μεγάλο σεισμό, με τη γη να τρέμει ενώ πολλά σπίτια έχουν υποστεί ρωγμές.

Μία εξήγηση που δόθηκε από κατοίκους, είναι ότι η αρχική θέση του λατομείου ήταν πολύ πιο μακρυά από το χωριό, ωστόσο τα τελευταία χρόνια το πεδίο "δράσης" επεκτείνεται όλο και πιο κοντά σε αυτό.

Την περασμένη Τετάρτη ο Δήμαρχος Μανώλης Φραγκάκης, κάλεσε στο γραφείο του εκπροσώπους του λατομείου οι οποίοι τον διαβεβαίωσαν ότι η επιχείρηση λειτουργεί καθόλα νόμιμα, μάλιστα λαμβάνουν μέτρα ώστε οι εκρήξεις να γίνονται διαδοχικά για να αποφεύγεται η όχληση. 

Ωστόσο η κατάσταση παραμένει αφόρητη με τους κατοίκους να ζητούν άμεσα λύση.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: "Πιάστηκε" το χέρι του στο μηχάνημα - Συναγερμός στις Αρχές

ΕΚΑΒ

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 09.00 το πρωί, σε ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας εργαζόμενος σε αρτοπαρασκευαστήριο στην εθνική οδό Ηρακλείου - Μοιρών, τραυματίστηκε, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το χέρι του "πιάστηκε" σε ζυμωτή.

Στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκε η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ αλλά και Πυροσβέστες, οι οποίοι απεγκλώβισαν το χέρι του άτυχου εργαζόμενου από το μηχάνημα.

Ο 27χρονος παρελήφθη από το ΕΚΑΒ και συνοδεία γιατρού, διεκομίσθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.