Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ η γυναίκα με τον κορωνοϊό

ΕΝΤΑΤΙΚΗ

Δύο ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στη ΜΕΘ covid-19  του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου με τη μία περίπτωση, να είναι αρκετά σοβαρή.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ekriti.gr ο Διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, η μία περίπτωση αφορά στη γυναίκα από τη Μ.Βρετανία που την Τρίτη (29/9) μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ηράκλειο από τη Ρόδο. 

Η κατάστασή της είναι σοβαρή, σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης ενώ για την άλλη περίπτωση που αφορά σε έναν άνδρα επίσης από τη Μεγάλη Βρετανία, ο διοικητής ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας του έχει παρουσιάσει βελτίωση ωστόσο θα πρέπει να παραμείνει στη ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι στο Ηράκλειο το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν πέντε κρούσματα του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Γ.Π.

 

Κόσμος

Lockdown επιβλήθηκε στο Βέλγιο - Ποια μέτρα θα ισχύουν

κορωνοϊός Βέλγιο

Δεύτερο lockdown αποφάσισε η κυβέρνηση του Βελγίου, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ξεπέρασαν, χθες, τα 23.000.

Σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις, οι οποίες θα εφαρμοστούν από τη Δευτέρα και για ένα μήνα, τα καταστήματα που δεν έχουν ήδη πρώτης ανάγκης θα κλείσουν. Θα λειτουργούν μόνο για παραλαβή εφόσον έχει γίνει διαδικτυακή παραγγελία.

Στο σπίτι θα επιτρέπεται επίσκεψη μόνο από ένα κοντινό πρόσωπο, σε δημόσιους χώρους θα επιτρέπεται να συγκεντρώνονται μέχρι τέσσερα άτομα, θα κλείσουν κομμωτήρια και γυμναστήρια, η τηλεργασία είναι υποχρεωτική εκτός εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τα παραθεριστικά θέρετρα και οι ζωολογικοί κήποι κλείνουν, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα παραμένει από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί εκτός από τοπικές αποφάσεις, όπως αυτή των Βρυξελλών, σύμφωνα με την οποία οι μετακινήσεις απαγορεύονται από τις 22.00 μέχρι τις 6 το πρωί.

Τα ξενοδοχεία παραμένουν ανοιχτά, αλλά το φαγητό θα σερβίρεται στα δωμάτια. Την ίδια στιγμή, οι διακοπές του φθινοπώρου θα παραταθούν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, όμως τα σχολεία δεν θα κλείσουν.