Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ράγισαν πέτρες στην κηδεία του μικρού Ζαχαρία (βίντεο)

Ζαχαρίας

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν νωρίτερα σήμερα στη Λιγόρτυνο του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, στην κηδεία του δίχρονου Ζαχαρία.

Ο θάνατος του μικρού αγοριού έντυσε στα μαύρα όχι μόνο την οικογένειά του αλλά ολόκληρο το χωριό. Κανείς δε μπορεί να πιστέψει ότι το αγοράκι, έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή, όταν ξέφυγε από την προσοχή των γονιών του για λίγα λεπτά, πέφτοντας σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο.

Το αγοράκι συγκλόνισε όλη την Ελλάδα με τη δύναμή του, όταν η καρδιά του άρχισε να χτυπά, μετά από 2,5 ώρες προσπάθειας των γιατρών στο ΚΥ Χάρακα όπου διεκομίσθη.

Διεκομίσθη διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, όπου έδωσε σκληρή μάχη, όμως λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατέληξε.

Λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή αεροβάπτιση στο νοσοκομείο και το δίχρονο αγοράκι πήρε το όνομα Ζαχαρίας

Επίσης βαπτίστηκε και η μικρή του αδελφή που ήρθε στον κόσμο πριν λίγους μήνες, καθώς η παράδοση θέλει να μην υπάρχει αβάπτιστο παιδί στην οικογένεια όταν φύγει από τη ζωή ένα άλλο. Το κοριτσάκι, μόλις πέντε μηνών, πήρε το όνομα Νεκταρία.

Ο δρόμος από το σπίτι της οικογένειας μέχρι την εκκλησία στρώθηκε με λουλούδια. Το αντίο στον μικρό ήταν πικρό. Ο πόνος αβάστακτος. 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Lockdown με χαλάρωση μέτρων και δωρεάν τεστ για όλους

Χαρδαλιάς - κορωνοϊός: Παραμένουν στο "βαθύ κόκκινο" Ηράκλειο, Χανιά και Ανώγεια

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πόσες οικογένειες πρέπει να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω του σεισμού

σεισμός αρκαλοχώρι

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα σήμερα ο έλεγχος και η σήμανση κτιρίων, ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, στον δήμο Μινώα Πεδιάδος προκειμένου να διαπιστωθεί το αποτύπωμα της σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων δύο μηνών και κυρίως του σεισμού των 4,8 Ρίχτερ της 24ης Ιουλίου.

Έως σήμερα, από το μικτό κλιμάκιο των πέντε μηχανικών της Γεν. Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και των μηχανικών του δήμου, έχουν ελεγχθεί 38 από τις συνολικά 100 κατοικίες για τις οποίες υπάρχουν αναφορές για φθορές.

Από όσες έχουν ελεγχθεί, οι 16 έχουν σημανθεί με κίτρινο, δηλαδή έχουν κριθεί ως μη κατοικήσιμες προσωρινά, με τον οριστικό χαρακτηρισμό τους να γίνεται μετά τον επανέλεγχό τους.

Επίσης, για άλλες 14 κατοικίες έγινε γνωστό ότι δεν εντοπίζονται προβλήματα στατικότητας, ενώ μια αποθήκη στο χωριό Σαμπάς κρίθηκε ακατάλληλη για χρήση.

Επίσης, τρία εγκαταλελειμμένα πετρόκτιστα κτίρια, κρίθηκε ότι πρέπει να κατεδαφιστούν, ενώ από τους 8 Ιερούς Ναούς όπου έχουν αναφερθεί ζημιές, έχουν ήδη ελεγχθεί οι 5, με αυτόν της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα να έχει λάβει πράσινη σήμανση, ενώ για τους υπόλοιπους 4 η οδηγία είναι μη βρίσκονται σε χρήση- οι δύο βρίσκονται στο Αρχοντικό, ένας στη Μουσούτα και άλλος ένας στο Γάσι. 

Τα στοιχεία αυτά έδωσε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος τόνισε ότι- προς το παρόν- καμία από τις 16 οικογένειες των οποίων οι κατοικίες κρίθηκαν μη κατοικήσιμες δεν έχει απευθυνθεί στον δήμο, αλλά, σε κάθε περίπτωση ,ο δήμος ήδη έχει ξεκινήσει τις επαφές με ξενοδόχους προκειμένου να καλύψει την ανάγκη προσωρινής στέγασης τους.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος είχε ανακοινώσει χθες στο Ράδιο Κρήτη ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η προώθηση του αιτήματος της δημοτικής αρχής για την κήρυξη του δήμου Μινώα Πεδιάδος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να απελευθερωθούν ταχύτερα αποζημιώσεις και ενισχύσεις.

Επίσης, από τον δήμο χθες έγιναν γνωστοί οι χώροι καταφυγής, καταυλισμού και παροχής πρώτων βοηθειών μετά από σεισμό, όπως αυτοί έχουν προσδιοριστεί στο εγκεκριμένο Σχέδιο Αντιμετώπισης Σεισμών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Τα εν λόγω σημεία καθώς και οδηγίες προστασίας από το σεισμό, είναι διαθέσιμα και μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής (app) για κινητές συσκευές «Δημότης Μινώα Πεδιάδας» η οποία είναι διαθέσιμη για δωρεάν κατέβασμα μέσω App Store και Google Play.

Εν τω μεταξύ, ευρεία σύσκεψη με φόντο την πρόσφατη σεισμικότητα με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο, στις 11 το πρωί 31 Ιουλιόυ, στο Εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης και τη συμμετοχή της ατυοδιοίκησης και των φορέων που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία.

Το παρών στη σύσκεψη θα δώσει και ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Διαψεύδει η σύζυγος του Διονύση Κρέμη ότι ο γιατρός πέθανε μετά τον εμβολιασμό

Ηράκλειο: Μετά τη διάσωση, το ζευγάρι πρέπει να πληρώσει το Λιμενικό!

Κρήτη: Μυστήριο γύρω από τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν στο ποτάμι