Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ψεκάζουν ... με drone για να καταπολεμήσουν τα κουνούπια

image_15.jpg

Αεροψεκασμός των κουνουπιών με drone πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο ρέμα του Γιόφυρου στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης. 
Όπως τόνισε ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Καμπάνης, «η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία έχει βάλει στο έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Το ελικοφόρο drone χρησιμοποιείται όπου δεν περνάνε τα επίγεια συνεργεία», δήλωσε. 
Ο κ. Καμπάνης ευχαρίστησε την πολιτική αεροπορία και τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Ηρακλείου για την κατ’ εξαίρεση άδεια που χορήγησε για να γίνει ο ψεκασμός. 
Σε ότι αφορά την εξέλιξη του προγράμματος υπογράμμισε πως η Περιφέρεια Κρήτης με την εργολήπτρια εταιρεία και το ΙΤΕ που ελέγχει το πρόγραμμα, έχουν διενεργήσει 300 αιμοληψίες από κοτόπουλα από 50 διαφορετικά σημεία της Κρήτης για να διαμορφωθεί μια σαφής εικόνα για την διασπορά του ιού. 

image_14.jpg

«Όλες οι δράσεις που κάνουμε οχυρώνουν την Περιφέρεια στο θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών. Τα αποτελέσματα από το Τμήμα μοριακής εντομολογίας του ΙΤΕ θα τα έχουμε τις επόμενες δέκα μέρες για να έχουμε σαφή εικόνα της κατάστασης και να αποφασίσουμε που θα δοθεί προτεραιότητα στη συνέχεια», σημείωσε ο κ. Καμπάνης.    
Η βιολόγος Σάντρα Γκεβέρ υπεύθυνη έρευνας και ανάπτυξης της εργολήπτριας εταιρείας εξηγώντας την διαδικασία για τον ψεκασμό με drone επεσήμανε πως εφαρμόστηκε πιλοτικά στο πρόγραμμα της Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να καλυφθούν οι περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει προσβασιμότητα, ο χώρος καλύπτεται από πυκνή βλάστηση και δεν μπορεί να γίνει επίγειος ψεκασμός από χειριστές, όπως στην περίπτωση του ρέματος στο Γιόφυρο.

image_16.jpg

«Κάνουμε προνυμφοκτονία. Σκοτώνουμε τις προνύμφες μέσα στο νερό, αλλά επειδή οι εκτάσεις είναι μικρές για αεροψεκασμό από ελικόπτερο, για αυτό χρησιμοποιούμε το drone, προσπαθώντας να καλύψουμε ένα κενό που υπάρχει ανάμεσα στους επίγειους και τους εναέριους ψεκασμούς», εξήγησε η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος.  

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΕΚΗ για τον αποτέλεσμα των εκλογών

εργατικό κέντρο ηρακλείου

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία - ΕΚΗ, με αφορμή τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Η ΔΑΣ – ΕΚΗ χαιρετίζει τους 67 σύνεδρους που ενίσχυσαν διακριτά τη ΔΑΣ – ΕΚΗ σε ψήφους (67 από 50) και ποσοστά (23,93 από 21,19%) στο Συνέδριο του ΕΚΗ που ολοκληρώθηκε χθες, ένα Συνέδριο φαστ τρακ, χωρίς ουσιαστική συζήτηση και αποφάσεις με ευθύνη της πλειοψηφίας.

Όλοι οι αντιπρόσωποι που στήριξαν τη ΔΑΣ έπρεπε, μέχρι να φτάσουν στην κάλπη, να προσπεράσουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας, της Κυβέρνησης καθώς και του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Παρά την μεγάλη αύξηση σε αντιπρόσωπους και σε ποσοστό της ΔΑΣ, ο συσχετισμός διατηρείται υπέρ του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που εκφράζεται μέσα από την ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ). Το αποτέλεσμα αποτελεί παρακαταθήκη και θα εκφραστεί το επόμενο διάστημα με ένταση των προσπαθειών για ανάπτυξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για πιο γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είναι θετικό το γεγονός ότι σε περισσότερα σωματεία αναπτύσσεται γόνιμος προβληματισμός για την πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος, για τις πρωτοβουλίες των σωματείων που έχουν αγωνιστικό προσανατολισμό.

Και σε αυτό το Συνέδριο δεν έλειψε η προσπάθεια από τη μεριά του Κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού να διατηρήσει το θετικό για αυτόν συσχετισμό με κάθε τρόπο. Παρατηρήθηκαν και καταγγέλθηκαν περιπτώσεις σωματείων που πήραν μέρος στο Συνέδριο παράτυπα, αλλά και συνδικαλιστών όπως διευθυντικό στέλεχος δημοτικής επιχείρησης. Καταγγέλθηκε για άλλη μία φορά η μέχρι πρότινος παρουσία στο ΔΣ της Παγκρήτιας Τράπεζας του προέδρου του ΕΚΗ. Ταυτόχρονα έγινε, με ευθύνη της πλειοψηφίας, ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία της εφορευτικής επιτροπής.

Είχε προηγηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση όπου αρνήθηκε η πλειοψηφία να βάλει προς ψήφιση το μοναδικό ψήφισμα που κατατέθηκε στη συνέλευση για την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα ώστε να μείνει στα χαρτιά το αντεργατικό έκτρωμα του νόμου Χατζηδάκη.

Η ΔΑΣ – ΕΚΗ  δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων για την απόκρουση της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι,  της επίθεσης που δέχεται ο λαός μας στα δικαιώματά  του και τα κεκτημένα του, θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ενισχυθεί ο αγωνιστικός πόλος μέσα στο ΕΚΗ ώστε την επομένη να δώσουμε με καλύτερους όρους τη μάχη για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην εφαρμογή του νόμου Χατζηθάφτη.

Μπροστά μας έχουμε την οργάνωση του Συλλαλητηρίου στις 4 Νοέμβρη στις 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας, τις απεργιακές μάχες στους οικοδόμους στις 4 Νοέμβρη, και στον επισιτισμό – τουρισμό στις 9 Νοέμβρη. Κλιμακώνουμε με προετοιμασία για πανελλαδική – πανεργατική απεργία μέσα στον Δεκέμβρη ενάντια στο νόμο του Χατζηδάκη που ξεθεμελιώνει το 8ωρο, το ωράριο, το δικαίωμα στην απεργία και χτυπάει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Ζητά τη στήριξη των εργαζομένων που έμειναν χωρίς δουλειά εξαιτίας του σεισμού

 

ESPA BANNER