Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ψάχνουν τέσσερα οικόπεδα για μόνιμες λαϊκές αγορές

laiki.jpg

Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία τεσσάρων μεγάλων λαϊκών αγορών που θα λειτουργούν σε μόνιμη βάση στην πόλη του Ηρακλείου, κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους ίδιους τους καταναλωτές.
 
Στη Λότζια έχει σημάνει κυριολεκτικά «συναγερμός» για την εξεύρεση οικοπέδων όπου θα λειτουργήσουν οι μόνιμες λαϊκές αγορές, ενώ κανείς δεν αποκλείει αυτό να συμβεί ακόμη κι εκτός πόλης!
 
Σήμερα στη Λότζια πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη, με εντολή του δημάρχου, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, υπό την προεδρία του Πέτρου Ινιωτάκη, με στόχο την εξεύρεση των κατάλληλων εκείνων χώρων που θα φιλοξενήσουν τις λαϊκές, μακριά από τις αντιδράσεις των κατοίκων που όλο αυτό το διάστημα έχουν πάει πίσω τον σχεδιασμό, ακυρώνοντας στην πράξη τη βούληση της δημοτικής αρχής για μετακίνηση της λαϊκής σε Μασταμπά και Καμίνια… ενώ πρόσφατα είχαμε και την απόφαση «βόμβα» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που απέρριψε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη λειτουργία μόνιμης λαϊκής σε οικόπεδο του δήμου πλησίον των φυλακών Αλικαρνασσού.
 
Σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μ. Αργυράκη, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα λαϊκών αγορών, Μαρίνος Παττακός, ο σχεδιασμός προβλέπει τη λειτουργία 4 μόνιμων λαϊκών ανατολικά, δηλαδή στην Αλικαρνασσό όπου η δημοτική αρχή θα επιμείνει, δυτικά ( κοντά στο Παγκρήτιο), νότια (ενδεχομένως και σε μεγάλο πάρκο της Ερυθραίας) ενώ για τα βόρεια του Ηρακλείου, όλα οδηγούν σε σημείο πλησίον της παραλιακής, όμως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
 
Στη βάση αυτή, εδώ και περίπου 2 μήνες έχουν συγκροτηθεί δύο επιτροπές με εκπροσώπηση από όλες τις εμπλεκόμενες  πλευρές, ώστε να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις.
 
Όπως έχει ήδη ξεκαθαρίσει η δημοτική αρχή, η νέα χωροθέτηση γίνεται με μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση και πάντα με τη λογική ότι δεν θα επιβαρυνθούν ξανά περιοχές που μέχρι σήμερα έχουν σηκώσει βαρύ «φορτίο».
 
Στις τέσσερις αυτές λαϊκές, θα διαμορφωθούν σωστές συνθήκες λειτουργίας, ώστε να μπορούν και οι έμποροι και οι παραγωγοί να εργάζονται σε κατάλληλους χώρους
 
Τέλος, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Παττακός, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, θα παραταθεί, αντί του Μαρτίου, η παραμονή της λαϊκής αγοράς στο οικόπεδο Λιδάκη.

Ελένη Μπουρμά
 
 
 

Κρήτη

Χανιά

Πολυτεχνείο Κρήτης: Φοιτητές και ...εξωσχολικοί κρατούσαν όμηρο τον κοσμήτορα - Ασύλληπτες καταγγελίες

πολυτεχνείο κρήτης

Ασύλληπτες καταστάσεις και πρακτικές που παραπέμπουν ευθέως σε φασιστικές μεθόδους μερίδας φοιτητών και ...εξωσχολικών, περιγράφει σε ανακοίνωσή της η κοσμητεία της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τελευταίο περιστατικό το πρωτοφανές σκηνικό που έστησαν συγκεκριμένοι δράστες (φοιτητές και άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με το ίδρυμα) κατά του κοσμήτορα της Σχολής, τον οποίο κρατούσαν όμηρο (!) επί 4 ώρες στο γραφείο του, κάτω από ένα καθεστώς συνεχών απειλών και ύβρεων.

Μάλιστα, στην συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρεται και το σκηνικό που οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, και το οποίο έχει να κάνει με την παράνομη αφισοκόλληση και αφισορύπανση που "ευδοκιμεί" στο ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολυτεχνείο Κρήτης: Παγκόσμια διάκριση για την καθηγήτρια Έλια Ψυλλάκη

Φοιτητές: Θα εκδίδονται ηλεκτρονικά οι ακαδημαϊκές ταυτότητες

Πολυτεχνείο Κρήτης - ΟΑΚ: Επιστημονικό Project για τον Αποσελέμη

ESPA BANNER