Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ σε καταστηματάρχες για τις αυθαίρετες κατασκευές

720_163252_7825fd0416-89360a0436065e24.jpg

Εικοσιπέντε έλεγχοι με βεβαίωση ισάριθμων πολεοδομικών παραβάσεων, είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο του Ηρακλείου για αυθαίρετες κατασκευές από τις 6 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και σήμερα 11 Φεβρουαρίου.

Τα μικτά κλιμάκια της ελληνικής αστυνομίας,της δημοτικής αστυνομίας και της  πολεοδομίας Ηρακλείου σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr έχουν επιβάλλει πρόστιμα που αφορούν κυρίως πολεοδομικές παραβάσεις ,περίπου 175.000 ευρώ!! ,ποσό που δείχνει και το  υψηλό ποσοστό παραβατικότητας μερίδας καταστηματαρχών.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς ιδιαίτερα μετά τις  γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ενώ να θυμίσουμε ότι παρενέβη και ο εισαγγελέας Ηρακλείου όπως είχε γράψει το ekriti,δίνοντας  παραγγελία στην Αστυνομία και την Πολεοδομία να ξεκινήσουν και πάλι για τις αυθαίρετες κατασκευές στα καταστήματα στο κέντρο της πόλης, στις 24 Ιανουαρίου,γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση των ιδιοκτητών καταστημάτων.

Τα κλιμάκια "όργωσαν" την 25ης Αυγούστου ,Λιοντάρια, Άγιο Τίτο και αλλού για να διαπιστώσουν εάν οι καταστηματάρχες στους οποίους είχαν βεβαιωθεί παραβάσεις, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έχουν συμμορφωθεί αλλά και να συνεχιστούν οι έλεγχοι από τα μικτά κλιμάκια και σε άλλα καταστήματα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το "σαφάρι" των κλιμακίων ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου όπου μόνο σε μία ημέρα διαπιστώθηκαν οκτώ παραβάσεις σε οκτώ ελέγχους σε καταστήματα, στην 25ης Αυγούστου και Πάρκο Θεοτοκόπουλου.

Λίγες ημέρες αργότερα στις 20 Δεκεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στη Λότζια, σε κλίμα έντασης για το θέμα των αυθαιρέτων κατασκευών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στο κέντρο του Ηρακλείου. Τη σύσκεψη είχε συγκαλέσει ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και διασκέδασης Ηρακλείου ζητώντας από το δήμο να μην προχωρήσει στην απομάκρυνση τους, μέσα στις γιορτές αλλά μετά ώστε να προλάβουν να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς

Κρήτη

Κρήτη: Στην «πράσινη» λίστα της TUI από τις 17 Μαΐου

TUI

Η εταιρεία ταξιδιών  TUI επιβεβαίωσε πως θα συνεχίσει τις πτήσεις και τα προγράμματα διακοπών της σε 19 προορισμούς ακόμα και μετά τις 17 Μαΐου, όταν και θα επανεκκινήσουν τα μη απαραίτητα ταξίδια από τη Μεγάλη Βρετανία. Όπως αναφέρει η βρετανική Mirror μεταξύ των προορισμών περιλαμβάνται η Πορτογαλία και η Μαδέιρα οι οποίες είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους Βρετανούς για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Στη λίστα της TUI βρίσκονται και πέντε ελληνικά νησιά. Ο λόγος για την Κρήτη, για τη Ρόδο, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και την Κω.

Στο μεταξύ η TUI θα προσφέρει προγράμματα διακοπών τόσο για τις περιοχές που βρίσκονται στην «πράσινη» λίστα όσο και στην «πορτοκαλί». Ωστόσο δεν θα εκτελεί δρομολόγια προς χώρες που θα απαιτούν από τους τουρίστες να παραμείνουν σε καραντίνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους και σε αυτές που περιλαμβάνει η «κόκκινη» λίστα.

Από την άλλη πλευρά προχώρησε στην ακύρωση των διακοπών μέχρι τις 6 Ιουνίου για όσους προορισμούς υπάρχει σύσταση από το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας. Πρόκειται για τις περιοχές οι οποίες είναι στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί». Μάλιστα όσοι ταξιδιώτες επηρεάζονται από αυτό το μέτρο στο τέλος θα βγουν κερδισμένοι καθώς θα τους προσφερθούν επιλογές όπως η επιστροφή χρημάτων καθώς και νέες κρατήσεις. Οι πτήσεις που θα προσφέρει στο πρόγραμμά της η TUI από τις 17 μέχρι τις 27 Μαΐου είναι από το Γκάτγουικ, το Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ και το Μπρίστολ.

Αυτή είναι η πλήρης λίστα με τις περιοχές που βρίσκονται στην «πράσινη» και την «πορτοκαλί» λίστα:

«Πράσινη λίστα»

Όσοι τουρίστες γυρίσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειαστεί να κάνουν ένα τεστ πριν την αναχώρησή τους και ένα τεστ PCR τη δεύτερης μέρας της επιστροφής τους στη χώρα. Σε αυτή περιλαμβάνονται τρεις περιοχές στην Πορτογαλία. Πρόκειται για το Αλγκάρβε, το Πόρτο Σάντο και τη Μαδέιρα.

Τα ταξίδια που απαιτούν κατ' οίκον καραντίνα μετά την επιστροφή στη Μεγάλη Βρετανία:

Σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα όσοι επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να κάνουν τεστ πριν την αναχώρησή τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να τεθούν σε κατ' οίκον καραντίνα για δέκα μέρες και θα υποβληθούν σε τεστ PCR τη δεύτερη και την όγδοη μέρα. Ωστόσο μπορούν να επιλέξουν να κάνουν τεστ την πέμπτη και την όγδοη μέρα. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό τότε μπορούν να βγουν νωρίτερα από την καραντίνα. Το κόστος των PCR μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 120 λίρες ενώ μπορεί να αυξηθεί ειδικότερα όταν πρόκειται για οικογένειες.

Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται μεταξύ άλλων τα πέντε ελληνικά νησιά που αναφέρθηκαν και παραπάνω. Επιπλέον περιλαμβάνονται και οι ακόλουθοι προορισμοί:

Antigua

Barbados

Cuba

Fuerteventura

Gran Canaria

Grenada

Lanzarote

La Palma

Malta

St Lucia

Tenerife

Εάν ένας προορισμός τοποθετείται στη πορτοκαλί λίστα οι τουριστες μπορούν να τροποποιούν δωρεάν την κράτησή τους. Επίσης αυτό ισχύει εάν οι τουρίστες κάνουν κράτηση για έναν προορισμό της «πράσινης» λίστας. Μάλιστα η TUI επέκτεινε την δωρεάν πολιτική τροποποιήσεων ώστε οι κρατήσεις να περιλαμβάνονται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Για αναχωρήσεις έως τις 31 Αυγούστου, οι τουρίστες μπορούν να αλλάξουν την κράτησή τούς έως και 14 ημέρες πριν από το ταξίδι. Για αναχωρήσεις μεταξύ 1 Σεπτεμβρίου και 31 Οκτωβρίου, μπορούν να αλλάξουν την κράτησή τους έως και 28 ημέρες πριν από το ταξίδι.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη - κορωνοϊός: 125 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το βίντεο του Χάνδακα

1821: Η Κρήτη στην Ελληνική Επανάσταση