Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι έμποροι για τον ακατάσχετο λογαριασμό

αγορα πασχα κινηση.jpg

Την Παρασκευή 24/02/2017, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, η Ο.Ε.Σ.Κ. το Επιμελητήριο Ηρακλείου, το Οικονομικό Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου και ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Ηρακλείου, πραγματοποίησαν σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, παρουσία της Περιφέρεια Κρήτης και των Βουλευτών του νομού, προκειμένου να τους κατατεθούν οι θέσεις των φορέων και για να εξευρεθεί αποτελεσματικός  τρόπος, προκειμένου να επιλυθούν δύο τεράστια θέματα που έχουν ανακύψει, τα οποία στο εγγύς μέλλον, θα δημιουργήσουν προβλήματα  επιβίωσης στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. 

Α. Το θέμα του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού και 
Β. της υπουργικής απόφασης 28/12/2016, σύμφωνα με την οποία στο εξής θα  προωθούνται στο Κ.Ε.Α.Ο από το πρώτο ευρώ, όλες οι οφειλές προς ασφαλιστικούς οργανισμούς. Με την εφαρμογή δε, των ηλεκτρονικών συναλλαγών, με την συνεχιζόμενη κρίση, χωρίς στο ορατό μέλλον να υπάρχει ελπίδα σταθεροποίησης και ανάπτυξης, που να δίδουν προοπτική στην πραγματική οικονομία και με την συνεχή επικράτηση των πολυεθνικών, με την βοήθεια της πολιτείας, είναι καταστροφή η μη επίλυση των δύο αυτών θεμάτων.

Αποφασίστηκε σε συνεργασία με τους βουλευτές, να οριστεί συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς, παρουσία της Ε.Σ.Ε.Ε. και της Γ.Ε.Σ.Ε.Β.Ε., προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις.

Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια Κρήτης, με τον Ε.Σ.Η., την Ο.Ε.Σ.Κ. και  την Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. θα προχωρήσουν νομικά, με την συνδρομή του δικηγόρου κ. Βγόντζα Αντώνη για να προσφύγουν στο Συμβούλιο Επικρατείας, για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης και την επιβολή του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες δικαιούχους του ΤΕΒΑ  ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840», θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου (φέτα, γραβιέρα, κρεμμύδια, πατάτες, πελτές ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα  28/06/2021.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τη Δευτέρα 28/06/2021 θα παραλάβουν οι Φορείς των  Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και ο Δήμος Χερσονήσου.
  • Την Τρίτη 29/06/2021 οι Φορείς της  Π.Ε. Λασιθίου.
  • Την Τετάρτη 30/06/2021 οι λοιποί Φορείς της Π.Ε. Ηρακλείου.
  •     Από Δευτέρα 28/06/2021 έως Παρασκευή 02/07/2021 θα παραλάβει τμηματικά ο Δήμος  Ηρακλείου.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, μετά την παραλαβή τους από τον Επικεφαλής της Σύμπραξης και οι συμπραττόμενοι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν με μήνυμα όλους τους δικαιούχους για τη διάθεση των προϊόντων.

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους.

Κατά τη διαδικασία της διανομής στα σημεία διανομής ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19

Ηράκλειο: Συναγερμός για το σκυλάκι που έπεσε στη θάλασσα (Φωτογραφίες)