Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πολύωρη η ταλαιπωρία των οδηγών - Πότε παραδίδεται το έργο

Κίνηση Εθνική

Οργή από τους οδηγούς που κινούνταν στην παλαιά Εθνική Οδό εξαιτίας των έργων ασφαλτόστρωσης στο υπό κατασκευήν τμήμα στις Γούρνες. Νωρίτερα το μεσημέρι καταγράφηκαν πρωτοφανείς εικόνες με τους οδηγούς που κινούνταν προς Άγιο Νικόλαο να πηγαινουν με ρυθμούς... χελώνας. Η ταλαιπωρία όμως είχε και συνέχεια καθώς στις 2 το μεσημέρι, έκλεισε το ρεύμα προς το Ηράκλειο με συνέπεια οι οδηγοί... να σηκώσουν χειρόφρενο. Σύμφωνα με ακροατές του Ράδιο Κρήτη, η κατάσταση ήταν απελπιστική ενώ πολλοί καταγγέλλουν ότι "έγιναν όλα γρήγορα" και ότι "δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση".

Το ρεύμα, όπως είχε σχεδιαστεί από την αρμόδια υπηρεσία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, θα άνοιγε στις 8 το βράδυ. 

Πότε παραδίδεται στην κυκλοφορία

Σύμφωνα με τον κ. Αγαπάκη, ο νέος δρόμος στον οποίο γίνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία την Μεγάλη Τετάρτη. "Ο δρόμος θα είναι έτοιμος για χρήση τη Μεγάλη Τετάρτη. Πρέπει ωστόσο κανείς να υπολογίζει κι άλλους παράγοντες όπως η βροχή. Όπως λέει, οι βροχές δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε διαγραμμίσεις κι αν δεν γίνουν διαγραμμίσεις, ο δρόμκος δεν μπορεί να δοθεί στην κυκλοφορία. 
Ο Διευθυντής Συγκοινωνιών του ΟΑΚ, συμπληρώνει τέλος ότι ο νέος δρόμος Γούρνες - Χερσόνησος, θα είναι ένα τμήμα 9 χιλιομέτρων εκ των οποίων τα 7 θα είναι διπλού κλάδους (δύο λωρίδες στο ένα ρεύμα και δύο στο άλλο) ενώ τα υπόλοια δύο, θα είναι μονού κλάδου (μία λωρίδα στο ένα και μία λωρίδα στο άλλο). 

Ανακοίνωση του ΟΑΚ για την κυκλοφορία των οχημάτων αναφέρει τα εξής:

Την Τετάρτη 28/3/2018 από 8.00 π.μ. έως 6.00 μ.μ. θα γίνει ολική διακοπή κυκλοφορίας στον Κόμβο Καστελίου επί της αρτηρίας. Η διακοπή θα γίνει στον κυκλικό Κόμβο Μοχού, όπου τα οχήματα θα εκτρέπονται από Αγ. Νικόλαο προς Ηράκλειο στην Π.Ε.Ο. Μαλίων – Ηρακλείου και από εκεί μέσω του Κόμβου Γουρνών θα επανέρχονται στον Β.Ο.Α.Κ. και θα συνεχίζουν προς Ηράκλειο.

Η κίνηση των οχημάτων από Ηράκλειο και από Καστέλι προς Αγ. Νικόλαο θα γίνεται μέσω της Π.Ε.Ο Ηρακλείου- Μαλίων μέχρι την Σταλίδα και από εκεί τα οχήματα θα κατευθύνονται στον κυκλικό Κόμβο Μοχού, όπου θα συνεχίζουν κανονικά προς Αγ. Νικόλαο. Η κίνηση αυτή θα γίνεται με παρουσία Τροχαίας στον ισόπεδο Κόμβο της περιοχής Αγ. Ιωάννου, που τα μεν οχήματα με κατεύθυνση προς Αγ. Νικόλαο θα οδηγούνται προς Χερσόνησο και τα δε οχήματα με κατεύθυνση προς Καστέλι θα οδεύουν στην Ε.Ο. Χερσονήσου – Καστελίου.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Αθλητικά

Αυγενάκης: Προγραμματικές Συμβάσεις στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι

Αυγενάκης

Στο Αρκαλοχώρι βρέθηκε σήμερα Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης:

Υπέγραψε με τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μανόλη Φραγκάκη, Προγραμματικές Συμβάσεις για τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης τόσο στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ όσο και στο ανοικτό κολυμβητήριο, συνολικού προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ.

Συναντήθηκε με τον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» για τα πολλά προβλήματα που άφησαν οι σεισμοί και που διαρκώς προκύπτουν περισσότερα.

 

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «συνεχίζουμε να ενεργούμε με συνέπεια και πραγματική στήριξη στην περιοχή», υπογράμμισε πως η συνεργασία της Πολιτείας με τη δημοτική αρχή και τον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας είναι στενή, με αμοιβαία επιθυμία και διάθεση για εξεύρεσης λύσεων ανακούφισης των πληγέντων, ενώ επισήμανε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν γίνει πάρα πολλά και βήμα βήμα δρομολογούνται ακόμη περισσότερα.

 

Εδώ οι σχετικές αναρτήσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού:

 

https://twitter.com/l_avgenakis/status/1467459646046752770?s=20

 

«Με Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας, Μ. Φραγκάκη, υπογράψαμε Προγραμματικές Συμβάσεις για τις απαραίτητες εργασίες στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ & ανοικτό κολυμβητήριο στο Αρκαλοχώρι, ύψους 1,4 εκατ. Και συνεχίζουμε με συνέπεια και πραγματική στήριξη στη περιοχή».

 

https://twitter.com/l_avgenakis/status/1467491136411480065?s=20

 

«Με τον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα». Τα προβλήματα που άφησαν οι σεισμοί είναι πολλά & διαρκώς προκύπτουν περισσότερα. Η συνεργασία της Πολιτείας με τη δημοτική αρχή & μαζί τους είναι στενή, με αμοιβαία επιθυμία και διάθεση εξεύρεσης λύσεων ανακούφισης των πληγέντων»

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο - Ατύχημα με το τρακτέρ: Νεκρός ο οδηγός

Ηράκλειο: Άγριος καυγάς με 6 συλλήψεις!

Κικίλιας: Με διαδικτυακή παρουσία στην εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων

ESPA BANNER