Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ποδηλατοδρομία για το Κέντρο Ειδικών Παιδιών "Άγιος Σπυρίδων"

ποδηλατο βολτα

Με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης το «Κέντρο Ειδικών Παιδιών – ο Άγιος Σπυρίδων» Ηρακλείου Κρήτης, διοργανώνει για 6η χρονιά, την «6η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΑΓΑΠΗΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» την Κυριακή 11 Ιουνίου. Σύμφωνα με τον διοργανωτή, η ποδηλατοδρομία 85 χιλιομέτρων έχει αυστηρά μη ανταγωνιστικό χαρακτήρα, εντός της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και απευθύνεται σε οποιονδήποτε λάτρη του ποδηλάτου, με ή χωρίς αγωνιστική άδεια, αρκεί να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος κατά την ημερομηνία διεξαγωγής, που είναι η Κυριακή 11 Ιουνίου 2017. Ο αγώνας έχει στόχο την ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών για προσφορά και αλληλεγγύη, την προβολή του «Κέντρου», και την οικονομική του στήριξη.

Αρωγοί είναι:
- Ελληνική Αστυνομία, Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου
- Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. Ηρακλείου
- Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
- Δήμος Ηρακλείου

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί, είναι: Αφετηρία (Πλατεία Ελευθερίας), Λ. Δημοκρατίας, Λ. Κνωσού, Κνωσός, Άνω Αρχάνες, Χουδέτσι, Καλλονή, Αγ. Παρασκιές, Αποστόλοι, Καστέλι, Ξηροκαμάρες, Άνω Χερσόνησος, κάθοδος στην παλαιά Ε.Ο., Κάτω Γούβες, Αλικαρνασσός και
τερματισμός στην Πλ. Ελευθερίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται για την
Ποδηλατοδρομία από την ιστοσελίδα www.agiospiridon.gr
FB: ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
FB: Ποδηλατοδρομία Βιάννου
Tηλ. 2810 236987 και 6945 908721

Κρήτη

Κρήτη: Απομακρύνονται υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες

διαφημιστικές πινακίδες

Υπεγράφη σήμερα από τη Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση για την ανάθεση του έργου «Καθαίρεση και απομάκρυνση παράνομων πινακίδων υπαίθριας διαφήμισης στο οδικό δίκτυο της Κρήτης» με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Την επίβλεψη της ορθής υλοποίησης του έργου έχει αναλάβει η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η εργολαβία αφορά στην καθαίρεση και μεταφορά πινακίδων υπαίθριας διαφήμισης οι οποίες έχουν τοποθετηθεί παράνομα, κυρίως πλησίον οδών ταχείας κυκλοφορίας αλλά και επαρχιακών δρόμων, καθώς και άλλων οδών για τις οποίες έχει πρωτογενή αρμοδιότητα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλεπόμενα επίπεδα ασφάλειας και να ενισχυθεί η ασφάλεια στην οδήγηση κατά τη χρήση των οδικών αρτηριών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 103.519,29 € και η διάρκεια της σύμβασης στους 18 μήνες, με ανάδοχο την εταιρεία Κ. Χατζάκης & Σία Ε.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: 55χρονος απαγχονίστηκε σε δέντρο - Τον βρήκε περαστικός

Ηράκλειο: Ο επίδοξος ληστής ήταν πελάτης του οδοντιάτρου - Πάλη έξω από το ιατρείο!

Λονδίνο: Οταν τραγουδούσαν στον Φίλιππο "Να το πάρεις το κορίτσι" για την Ελισάβτετ