Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πλημμύρισαν τα δωμάτια του ξενοδοχείου που στεγάζει τους φοιτητές του Πανεπιστημίου

esties_pan_kritis_irakleio_plymmira_9_2020_1.jpg

Τα προβλήματα που προκαλεί η κακοκαιρία "Ιανός" στο Ηράκλειο δεν έχουν τέλος. Σύμφωνα με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, πολλά δωμάτια του ξενοδοχείου που έχει μισθωθεί για να καλύπτει της ανάγκες εστίασης, πλημμύρισε, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ:

"Μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο Ηράκλειο πληροφορηθήκαμε ότι έχει πλημμυρίσει κομμάτι του ξενοδοχείου στο οποίο στεγάζονται οι εστιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου!. Οι φοιτητές προσπαθούν μόνοι τους να απομακρύνουν το νερό από τους διαδρόμους και τα δωμάτια με αυτοσχέδια μέσα (σφουγγαρίστρες, μπλούζες κλπ).

. Οι ευθύνες και η ολιγωρία της κυβέρνησης και της Πρυτανείας, που στεγάζουν τους φοιτητές σε μη κατάλληλα κτήρια, είναι τεράστιες, καθώς δεν πάρθηκαν ουσιαστικά μέτρα, παρόλο που γνωρίζαμε ότι θα υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα. Είναι απαράδεκτο οι φοιτητές να έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες καταστάσεις εν έτη 2020, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων Φαίνεται ότι οι εστιακοί φοιτητές δε θα σταματήσουν ποτέ να ταλαιπωρούνται…

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 2 χρόνια από την πυρκαγιά στις παλιές εστίες και αυτή η συνεχιζόμενη εκρηκτική κατάσταση εκθέτει τους υπεύθυνους. Τώρα να παρέμβουν οι αρμόδιοι για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των εστιακών φοιτητών".

Οι φοιτητές προσπαθούν μόνοι τους να απομακρύνουν το νερό από τους διαδρόμους και τα δωμάτια.
Οι φοιτητές προσπαθούν μόνοι τους να απομακρύνουν το νερό από τους διαδρόμους και τα δωμάτια.

Κρήτη

Ηράκλειο

Εγκλωβίστηκαν άτομα στον Καρτερό

Πυροσβεστική

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων στο εκκλησάκι στον Άγιο Πρόδρομο στον Καρτερό στο ύψος της εγκατάστασης της Πολεμικής Αεροπορίας, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας.

Όπως μετέφερε στο Ράδιο Κρήτη ο πολιτικός προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ηρακλείου Μαρίνος Παττακός,  υπάρχουν άτομα εγκλωβισμένα.

Το ρέμα υπερχείλισε με αποτέλεσμα το νερό στον δρόμο να υπερβαίνει το ένα μέτρο. 

Στο σημείο κλιμάκια διάσωσης για τον απεγκλωβισμό τους