Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πετούν ανεξέλεγκτα τα μπάζα και τα σκουπίδια τους

σκουπιδια μπαζα.jpg

Μπάζα και σκουπίδια, πνίγουν πολλές του Ηρακλείου, καθώς ασυνείδητοι πολίτες πετούν οπουδήποτε μπορούν τα άχρηστα σε αυτούς αντικείμενα, ή τα υπολλείμματα των εργασιών τους! Ειδικά σε περιοχές περιφερειακά της πόλης, όπου η αστυνόμευση είναι πρακτικά αδύνατη, τα κάθε λογής σκουπίδια και οικοδομικά υλικά μετατρέπουν δρόμους και ιδιωτικούς χώρους σε μικρές χωματερές.

σκουπιδια μπαζα.jpg

σκουπιδια μπαζα.jpg, by lamprakis

Οι φωτογραφίες που μας έστειλαν σήμερα αναγνώστες μας, είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί. Είναι από δύο διαφορετικές περιοχές, το Κορακοβούνι και τα Καλέσσα, με έναν κοινό παρονομαστή: Την αδιαφορία και την ασυδοσία που διακρίνει πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι ... ξεφορτώνονται τα δικά τους σκουπίδια εις βάρος των υπολοίπων.

σκουπιδια μπαζα.jpg

σκουπιδια μπαζα.jpg, by lamprakis

σκουπιδια μπαζα.jpg

σκουπιδια μπαζα.jpg, by lamprakis

Μάταια οι πολίτες διαμαρτύρονται καθώς η έκταση της πόλης, η κατάστασαη που επικρατεί στον τομέα της καθαριότητας και η έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης, δίνει διαστάσεις ... Λερναίας Ύδρας στο ζήτημα της καθαριότητας στο Ηράκλειο...

Γιώργος Λαμπράκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ενεργοποιήθηκε το "Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ" μετά τους αλλεπάλληλους σεισμούς

Πολιτική Προστασία

Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται καθημερινά στην περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, έχουν προκαλέσει εύλογη ανησυχία στους πολίτες, ενώ κινητοποιεί τους αρμόδιους φορείς.

Ήδη, από την περασμένη Παρασκευή (23/7), η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με έγγραφό της προς την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, ζήτησε να ενεργοποιηθεί το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ», το οποίο καθορίζει τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από τους φορείς που εμπλέκονται με το ζήτημα.

Το Σχέδιο - μεταξύ άλλων - προβλέπει ελέγχους στατικότητας στα κτίρια της ευρύτερης περιοχής από κλιμάκια μηχανικών και ειδικών, αλλά και ενημέρωση των πολιτών για τους χώρους καταφυγής και συγκεντρώσεως. Επίσης, οι εμπλεκόμενοι φορείς (Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Μινώα Πεδιάδας) θα πρέπει να έχουν σε άμεση διαθεσιμότητα τα μηχανήματα και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται γι αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Λεονταράκη, ο οποίος μίλησε στο ekriti.gr, υπάρχουν συνεχείς επαφές της Περιφέρειας Κρήτης με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλεπει το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών με την κωδική ονομασία «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ»:

Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Όλα τα παραπάνω, αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, το οποίο και θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο 31 Ιουλίου στις 11 το πρωί, στο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση έχει κληθεί να παρευρεθεί και ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας κ. Ευθύμιος Λέκκας

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαμπράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπαζάχος στο Ράδιο Κρήτη: Δεν αποκλείεται μεγαλύτερος σεισμός - Κίνδυνος τα παλιά σπίτια

Ζημιές σε χωριά του Ηρακλείου μετά τον σεισμό (φωτογραφίες)

Τσελέντης στο Ράδιο Κρήτη: Καμία σχέση οι σεισμοί, με τα έργα στο αεροδρόμιο Καστελίου