Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πέντε νέα κρούσματα στον Οργανισμό Λιμένος

ΟΛΗ

Πέντε θετικά στον κορωνοϊό αποτελέσματα έδωσαν τα rapid test (γρήγορα τεστ) που έγιναν στο προσωπικό του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, μετά τα δύο επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα και την εύλογη ανησυχία που αυτά προκάλεσαν.

Όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος του ΟΛΗ Γιάννης Βαρδαβάς που μίλησε στο ekriti.gr, πρόκειται “για αποτελέσματα που προέκυψαν από τη διενέργεια του γρήγορου τεστ, στα οποία θα ακολουθήσει και το μοριακό τεστ- όπως συνέβη στα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα- για να είμαστε 100% βέβαιοι”.

Σημειώνεται, ότι έχουν διενεργηθεί συνολικά 55 τεστ και ότι τα περισσότερα θετικά έως τώρα έχουν ιχνηλατηθεί στους χειριστές και το προσωπικό του χώρου των μηχανών.

Τα πέντε άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Κρήτη

Μπορμπουδάκη στο Ράδιο Κρήτη: Οι πολίτες θα μπορούν να επιλέγουν το εμβόλιο που θα κάνουν

εμβόλιο κορωνοϊού

Οι πολίτες, όλων των ηλικιών, εξετάζεται να μπορούν να επιλέγουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο επιθυμούν να κάνουν, εφόσον τους δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν και εμβολιαστικό κέντρο, δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Λένα Μπορμπουδάκη.

Αυτή η λύση προκρίνεται από το Υπουργείο Υγείας ώστε να αμβλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από τον θόρυβο γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca και την εύλογη ανησυχία των πολιτών και θα συζητηθεί στο υπουργείο με τον γγ πρωτοβάθμιας φροντίδας ώστε να ληφθεί η τελική απόφαση

Αυτό όμως ίσως φέρει καθυστέρηση στον εμβολιασμό των πολιτών καθώς όλοι θέλουν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο Pfizer.

Μέχρι στιγμής στην Κρήτη, είπε η κα Μπορμπουδάκη, έχουν γίνει πολλές ακυρώσεις ραντεβού, για το συγκεκριμένο εμβόλιο, σε ποσοστό που φτάνει το 15%, προσθέτοντας ωστόσο; ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές όπως πιστοποιούν εγχώριοι και διεθνείς οργανισμοί και επιστήμονες.

Στην Κρήτη μέχρι σήμερα έχουν γίνει 144.551 εμβολιασμοί. 102.391 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και 42.160 με τη δεύτερη δόση. Το ποσοστό θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν υπήρχαν περισσότερα εμβόλια, τόνισε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ, αλλά ευελπιστεί ότι το επόμενο διάστημα με την άφιξη στη χώρα μας περισσότερων δόσεων του εμβολίου της Pfizer, το κενό θα καλυφθεί και ότι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού, ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και της Κρήτης, θα έχει εμβολιαστεί.

Ταυτόχρονα είπε, θα αναπτυχθούν και άλλες εμβολιαστικές γραμμές, αφού ανοίγει η πλατφόρμα και για τις ηλικίες από 50 έως 59 ετών και από τον Μάιο για μικρότερες ηλικίες.

"Δεν υπάρχει πρόβλημα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου"

Αναφορικά με τις ανησυχίες για την έλλειψη προσωπικού που αντιμετωπίζει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και η ΜΕΘ Covid, η κ Μπορμπουδάκη καθησύχασε, λέγοντας: "Δεν θα αφήσουμε χωρίς γιατρούς τις ΜΕΘ". 

Οι ανησυχίες αυτές προέχονται από το ενδεχόμενο δύο από τους τρεις γιατρούς που υπηρετούν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, να ζητήσουν μετάθεση. Η κ Μπορμπουδάκη διαβεβαίωσε ότι οι θέσεις θα καλυφθούν αν και κανονικά στο οργανόγραμμα προβλέπονται 6 θέσεις γιατρών ΜΕΘ.

Ακούστε τη συνέντευξη της Λένας Μπορμπουδάκη στο Ράδιο Κρήτη

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε ποια σχολεία βρέθηκαν κρούσματα

Κορωνοϊός: Νέα πρόστιμα σε πολίτες της Κρήτης

Έκδοση συντάξεων από λογιστές και δικηγόρους