Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Παρουσιάζεται η ταινία "Η Κρήτη του Ερωτόκριτου"

horis_titlo.png

Το Σύνολο Νυκτών & Τοξοτών Οργάνων Κρήτης παρουσιάζει την ταινία μικρού μήκους “Η Κρήτη του Ερωτόκριτου”, βασισμένη σε μια ιδέα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Συνόλου κ. Μιχαήλ Μαρακομιχελάκη, για την ανάδειξη της διαχρονικότητας του κλασσικού αυτού ποιητικού έργου, από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα, συνδέοντας παράλληλα την κοινωνική ζωή, τα ήθη και τα έθιμα στην Ενετοκρατούμενη τότε Κρήτη, με το σύγχρονο τρόπο ζωής στο Νησί.

Η παραγωγή της ταινίας είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας με την ευγενική χορηγία των Μινωικών Γραμμών, σε σκηνοθεσία του κ. Αλέξανδρου Χατζηπαναγιώτη και τις οδηγίες του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Συνόλου.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 19-01-2020 και ώρα 10.30΄στο ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ στην Αμμουδάρα για την πρώτη προβολή της ταινίας.

Αποκλειστικός χορηγός οι Μινωικές Γραμμές

Είσοδος ελεύθερη. 

Κρήτη

Προβλήματα στην Κρήτη από τους ισχυρούς νοτιάδες

αεροπλάνο

Κορυφώνονται το επόμενο δίωρο τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη με ισχυρούς νοτιάδες που φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ και κατακόρυφη άνοδο της θερμοκρασίας που αγγίζει σε κάποιες περιοχές τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Μέχρι στιγμής τρεις πτήσεις από το εξωτερικό δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου και προωθήθηκαν στα αεροδρόμια των Χανίων, της Κω και της Ρόδου.

Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε για κοπές δέντρων σε δύο περιστατικά στο Ρέθυμνο και σε ένα στην περιοχή του Αποκόρωνα.

Την ίδια ώρα παρατηρούνται συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης σε διάφορα σημεία, χωρίς όμως να προκαλεί ανησυχία.

Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς είναι υψηλός ο κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς.

Ύφεση των φαινομένων αναμένεται από νωρίς το απόγευμα.