Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ολοκληρώθηκε ο ψεκασμός για την κάμπια των πεύκων

κάμπια πεύκων

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έχει ολοκληρώσει τους απαιτούμενους ψεκασμούς με βιολογικό σκεύασμα (βάκιλος της Θουριγγίας) για την αντιμετώπιση της πυτιοκάμπης ή κοινώς της κάμπιας των πεύκων.

Η καταπολέμηση της πυτιοκάμπης απαιτείται διότι η κάμπια με το φάγωμα των βελόνων του πεύκου μπορεί να προκαλέσει μερική ξήρανση του δέντρου αλλά και με τα τριχίδια που περιβάλλεται προκαλεί αλλεργίες σε ανθρώπους ή ζώα.

Δεν αποκλείεται ωστόσο η περίπτωση σε τμήματα της κόμης των δέντρων, να εμφανιστούν το μήνα Μάρτιο κουκούλια πάνω στα πεύκα που περιέχουν τις κάμπιες οι οποίες βγαίνουν από τα κουκούλια (Μάρτιο-Απρίλιο) και νυμφώνονται στο έδαφος. Για την αποφυγή της εξόδου της κάμπιας από το κουκούλι, αποτελεσματική μέθοδος είναι η έγκαιρη κοπή και κάψιμο των κουκουλιών.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται όσοι παρατηρούν κουκούλια πάνω σε πεύκα Κοινόχρηστων Χώρων Πρασίνου, να ενημερώνουν σχετικά το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου αυτά να κόβονται και να καίγονται.
Τηλέφωνα επικοινωνίας:2810-289320, 2810-244057

 

Κρήτη

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη

τεστ κορωνοϊός

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού κατέγραψε σήμερα η Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 47 ετών από περιοχή του Ρεθύμνου ο οποίος πριν λίγες ώρες εμφάνισε συμπτώματα.

Ακολούθησε το τεστ και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα που βγήκαν τα αποτελέσματα από το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, τα αποτελέσματα που βγήκαν τον έδειξαν θετικό στον ιό.

Ο άνδρας νοσηλεύεται στην Κλινική Covid -19 του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ενώ ήδη έχει αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών του. 

Να σημειωθεί ότι το νέο κορύσμα στην Κρήτη δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 20 που ανακοίνωσε το απόγευμα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.