Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Όλα έτοιμα για το 11ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού

κυνήγι κρυμμένου θησαυρού

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης για το έτος 2020, του 11ου Παιδικού Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού, το παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί και θα αναπτυχθεί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του 11ου Παιδικού Κυνηγιού Κρυμμένου Θησαυρού, είναι την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 από τις 11:00 πμ έως τις 3.00 μμ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σημείο Συνάντησης των μικρών κυνηγών είναι η πλατεία Καλλεργών μπροστά από το Ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου (Λότζια) στις 10.00 π.μ..

Το 11ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού με τίτλο «Το Μυστήριο των Χαμένων Συνταγών» είναι αφιερωμένο στην κρητική διατροφή την τόσο γνωστή και παραδεκτή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μικροί κυνηγοί καλούνται μέσα από μια περιπλάνηση σε διάφορα χωριά της Κρήτης να ανακαλύψουν τις συνταγές που έχουν χαθεί από το πολύτιμο βιβλίο συνταγών που τους είχε εμπιστευτεί η γιαγιά τους. Το ταξίδι αυτό ξεκινάει με αφορμή την σύγχρονη καθημερινή διατροφή που εφαρμόζει μία οικογένεια, συνεχίζεται με την αναζήτηση των προϊόντων που καταναλώνονται στην κρητική διατροφή και ολοκληρώνεται με τη γνώση που έχουμε αποκτήσει από αυτό το ταξίδι.

Όλη η διοργάνωση πραγματοποιείται από την ομάδα Καστρινοί Πειρατές με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ηρακλείου, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Ηρακλείου (ΔΗ.Κ.Ε.Η.) και την Περιφέρεια Κρήτης. Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά!!! Με εκτίμηση οι διοργανωτές Καστρινοί Πειρατές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο περίπτερο που θα λειτουργεί από αύριο, Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 στον πεζόδρομο της οδού Δικαιοσύνης (στην εσοχή ανάμεσα στο Δικαστικό Μέγαρο και στην πρώην Αστυνομική Διεύθυνση).

Στα στοιχεία της δήλωσης των Ομάδων στο 11ο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού θα πρέπει να συμπεριλαμβάνονται:

Το όνομα της Ομάδας,

6 έως 8 παιδιά από Δ΄ έως Στ΄ Δημοτικού Σχολείου,

Ένας ενήλικας συνοδός.

Πληροφορίες  στα τηλέφωνα 2813 409853 και 2813 409863 στις κ. Άσπα Φλουρή και κ. Νατάσα Αεράκη, στο email kastriniapokria@dikeh.gr και στην ιστοσελίδα του

Δήμου Ηρακλείου http://www.kastrino-karnavali.gr/

 

 

 

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Ψηφιακό μουσείο και βιβλιοθήκη σε ένα ιστορικό κτίριο

kalantzakis-palio-dhmarxeio_5.jpg

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου στο κέντρο της Ιεράπετρας που φιλοξενούσε για χρόνια τις δημοτικές υπηρεσίες.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 92.244€ που αφορούσε τη διαμόρφωση του κτιρίου του παλιού δημαρχείου Ιεράπετρας για τη φιλοξενία του Ψηφιακού Μουσείου και της Βιβλιοθήκης της Ιεράπετρας.

Το σημείο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης με την συνεργάτιδά του κα. Νίκη Σαμπροβαλάκη και τον  προϊστάμενο του Τμήματος Προγραμματισμού και Διαφάνειας του Δήμου κ. Λευτέρη Δραγασάκη.

Όπως δήλωσε ο κ. Καλαντζάκης:

«Ανακαινίσαμε το κτίριο όπου στεγαζόταν το Δημαρχείο Ιεράπετρας υλοποιώντας εκτεταμένες κτιριακές εργασίες σεβόμενοι ταυτόχρονα την ιστορικότητά του.

Αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική του κτιρίου και την κομβική του θέση καθώς στους χώρους του θα φιλοξενηθεί του ένα καινοτόμο ψηφιακό μουσείο και μία σύγχρονη βιβλιοθήκη που είχε ανάγκη ο Δήμος Ιεράπετρας.

Συνεχίζουμε με τον εξοπλισμό των χώρων και με κάποιες τελευταίες παρεμβάσεις που θα προσδώσουν το τελικό αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα και θα καταστήσουν το κτίριο επισκέψιμο στο κοινό.»