Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οι περιοχές που θα γίνει δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας

δάκος

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο δεύτερος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας.

  • την Πέμπτη 16-7-2020 στο Κεραμούτσι και Καμάρι.
  • την Πέμπτη 16-7-2020 στον Άγιο Σύλλα και Προφήτη Ηλία,
  • την Παρασκευή 17-7-2020 στην  Αυγενική, Βενεράτο, Κεράσια και Σίβα.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. επικοινωνίας:  2813407980, 2813407981, 2810252976.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένας χρόνος από τον άδικο χαμό της Κάλλιας - Τελετή μνήμης

κάλλια λάμα

Σε λίγες ημέρες, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον άδικο χαμό της 32χρονης Κάλλιας Λάμα, της νεαρής μητέρας, που βρήκε τον θάνατο στον ΒΟΑΚ στο ύψος της Αγίας Πελαγίας.

Το σοκαριστικό τροχαίο έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη των διερχόμενων οδηγών, όταν η μηχανή με συνεπιβάτιδα την άτυχη γυναίκα καρφώθηκε πάνω σε αυτοκίνητο που επιχείρησε αναστροφή στο ύψος του βενζινάδικου.

Η ομάδα SOS BOAK μετρά έναν χρόνο ζωής, καθώς δημιουργήθηκε αμέσως μετά το φρικτό τροχαίο, και τα μέλη της δίνουν ραντεβού, το Σάββατο 15 Αυγούστου, στη μία το μεσημέρι στο 16ο χιλιόμετρο Ηρακλείου-Ρεθύμνου, στο βενζινάδικο.

Θα τιμήσουν η μνήμη των 60 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της Κρήτης το 2019 εγκαινιάζοντας τη δράση ενός λεπτού σιγή, ένα δευτερόλεπτο για κάθε άνθρωπο που χάθηκε...

 

Ραντεβού στο σημείο που έχασε τη ζωή της η Κάλλια δίνουν τα μέλη της ομάδας SOS BOAK
Ραντεβού στο σημείο που έχασε τη ζωή της η Κάλλια δίνουν τα μέλη της ομάδας SOS BOAK

 

ενός λεπτού σιγή στους 60 ανθρώπους που
ενός λεπτού σιγή στους 60 ανθρώπους που "έφυγαν" το 2019