Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο κορωνοϊός εμφανίστηκε ξανά σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Σχολεία - Κορωνοϊός

Συνολικά δέκα είναι στο Νομό Ηρακλείου τα τμήματα δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους εξαιτίας εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, Μανόλης Μπελαδάκης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την προηγούμενη Δευτέρα οπότε και οι μαθητές των δημοτικών και Νηπιαγωγείων επέστρεψαν στις τάξεις τους, ο κορωνοϊός δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή του. 
Σύμφωνα με τον κ. Μπελαδάκη, τα τμήματα δημοτικών και Νηπιαγωγείων στα οποία έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, είναι τα εξής:

57ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου όπου ανεστάλη η λειτουργία του τμήματος Ε1
Νηπιαγωγείο Πύργου όπου δασκάλα βρέθηκε θετική στον ιό και αποφασίστηκε να ανασταλεί η λειτουργία δύο τμημάτων

44ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου όπου μαθήτρια βρέθηκε θετική στον ιό και ανεστάλη η λειτουργία της Β' τάξης

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Μύρωνα όπου ανεστάλη η λειτουργία της Γ' και Δ' τάξης

37ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, όπου μαθήτρια στο Δ3 βρέθηκε θετική και ανεστάλη η λειτουργία του τμήματος,

1ο Δημοτικό Νέας Αλικαρνασσού όπου ανεστάλη η λειτουργίασ του τμήματος Δ2 αλλά και του ολοήμερου και το 16ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου 

Τέλος, χθες βράδυ, σύμφωνα με τον κ. Μπελαδάκη, αποφασίστηκε να ανασταλεί η λειτουργία της Ε τάξης στο Δημοτικό Σχολείο της Γαλιάς καθώς και του τμήματος Ε2 στο δημοτικό σχολείο Ζαρού.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μπελαδάκης, το ότι ένα τμήμα αναστέλλει τη λειτουργία του, δεν σημαίνει ότι οι μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος; είναι ελεύθεροι να κάνουν τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους ή να πηγαίνουν βόλτα με τους φίλους τους.

Οι μαθητές τα τμήματα των οποίων αναστέλλουν τη λειτουργία τους, θα πρέπει να είναι σε καραντίνα, όπως και το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον, τόνισε ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Καταγγελία για αστυνομική βία σε βάρος 23χρονου

Κρήτη - κορωνοϊός: Μεγάλη περιπέτεια για τον Αλέξανδρο μετά το εμβόλιο

Τζανάκης - κορωνοϊός: Τον Ιούνιο θα πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες δικαιούχους του ΤΕΒΑ  ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840», θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου (φέτα, γραβιέρα, κρεμμύδια, πατάτες, πελτές ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα  28/06/2021.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τη Δευτέρα 28/06/2021 θα παραλάβουν οι Φορείς των  Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και ο Δήμος Χερσονήσου.
  • Την Τρίτη 29/06/2021 οι Φορείς της  Π.Ε. Λασιθίου.
  • Την Τετάρτη 30/06/2021 οι λοιποί Φορείς της Π.Ε. Ηρακλείου.
  •     Από Δευτέρα 28/06/2021 έως Παρασκευή 02/07/2021 θα παραλάβει τμηματικά ο Δήμος  Ηρακλείου.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, μετά την παραλαβή τους από τον Επικεφαλής της Σύμπραξης και οι συμπραττόμενοι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν με μήνυμα όλους τους δικαιούχους για τη διάθεση των προϊόντων.

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους.

Κατά τη διαδικασία της διανομής στα σημεία διανομής ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19

Ηράκλειο: Συναγερμός για το σκυλάκι που έπεσε στη θάλασσα (Φωτογραφίες)