Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Ο κορωνοϊός άνοιξε τον …δρόμο για ασφαλτοστρώσεις και αγωγούς νερού

Image
Έργα της ΔΕΥΑΗ
 clock 09:30 | 26/04/2020
writer icon newsroom ekriti.gr

 

 

 

Της Μαρίας Ζαννιά

 

Εργοτάξια μικρής κλίμακας ξεπηδούν σε αρκετά σημεία της πόλης του Ηρακλείου, με μια ασυνήθιστη συχνότητα, από τότε που τέθηκαν σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις. 

Φαίνεται ως ο δήμος να επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τους χαμηλούς ρυθμούς λειτουργίας και κίνησης στον αστικό ιστό, αξιοποιώντας τις συνθήκες του υγειονομικού συναγερμού προς όφελος έκτακτων αλλά και προγραμματισμένων τεχνικών εργασιών. Τα μικρά κυκλοφοριακά φορτία προσφέρουν αναπάντεχη άνεση χρόνου στα δημοτικά συνεργεία, όπως για παράδειγμα σε αυτά της ΔΕΥΑΗ που ανοίγουν τη μια μετά την άλλη τομές στα οδοστρώματα για αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης- δουλεύοντας ταυτόχρονα σε πολλαπλά «μέτωπα». 

Σε ποιόν βαθμό η δημοτική αρχή έχει, πράγματι, αξιοποιήσει την κυκλοφοριακή αδράνεια επιταχύνοντας τους ρυθμούς υλοποίησης του τεχνικού της προγράμματος; 

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης απαντά στο ekriti.gr με έναν κατάλογο που απαριθμεί τις τεχνικές παρεμβάσεις που εκκίνησαν με την απαρχή της πανδημίας, ενώ, στην αντίθετη όχθη, ο επικεφαλής της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης Ηλίας Λυγερός παρουσιάζει τη δική του λίστα και ένα προβληματικό δημοτικό έργο καταλήγοντας ότι «Το να κρίνει λοιπόν σήμερα κάποιος αν εκτελούνται κάποια  τμήματα έργων σε αυτό το δύσκολο χρονικά διάστημα, είναι σαν να απομονώνει το γενικό πρόβλημα και με ειδικές λεπτομέρειες  να προσπαθεί να αποδράσει  από την πραγματικότητα». 

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης έχει ξεκινήσει μια σειρά από ασφαλτοστρώσεις στη λ. Ικάρου, την 62 Μαρτύρων, τη Φοινικιά και την περιοχή του ΠΑΓΝΗ, όπως επίσης και ένα σύνολο παρεμβάσεων σε σχολικά συγκροτήματα : 4οΓυμνάσιο και Λύκειο, 3 Λύκειο, στο σχολείο στο Βενεράτο, στο 78 νηπιαγωγείο και το 15 δημοτικό.  

Όπως σημειώνει, εντατικές είναι και οι εργασίες στις παιδικές χαρές, η τοποθέτηση ραμπών για ΑμΕΑ στην Παλιά Πόλη και στο δημοτικό κτίριο στην οδό Ανδρόγεω , ενώ υλοποιείται και ο σχεδιασμός της αναβάθμισης των Ενετικών Τειχών, στοιχείο του οποίου είναι και η τοποθέτηση τάπητα. Σε αυτά προσθέτει και την αντικατάσταση λαμπτήρων σε δημοτικές οδούς και την επαναφορά του ηλεκτροφωτισμού σε αυτές. 

 «Η  Δημοτική αρχή, στον τομέα παραγωγής και εκτέλεσης τεχνικού έργου εδώ και χρόνια   παρουσιάζει   καθυστερήσεις (  5 παρατάσεις συζητούνται στη οικονομική  επιτροπή την Τρίτη) , διακοπές έργων ( Δερματά, Ιδης  κλπ ) , αναβολές διαγωνισμών λόγω  φωτογραφικών διατάξεων ( Ακαδημία),  μικρή παραγωγικότητα ( Γεωργιάδη , πάρκα γενικά κλπ) . Επίσης, παρουσιάζει  μικρή ολοκλήρωση έργων  με  ποσοστό απορρόφησης των ετήσιων  δαπανών  στο 20-25%  των προγραμματιζόμενων και υπαρχόντων κονδυλίων.» σχολιάζει ο κ Λυγερός στο ekriti. gr συμπληρώνοντας ότι:  

Ας  εκτελεί  κανονικά, ποιοτικά  και  έγκαιρα η δημοτική αρχή τα  έργα τότε που πρέπει και όπως  πρέπει»

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis