Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Νέο κρούσμα στο ίδιο σχολείο

μάσκα σχολείο

Νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στο 34ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. Μετά την μαθήτρια της ΣΤ τάξης, που βρέθηκε θετική την περασμένη Πέμπτη, και η ξαδέλφη της, που φοιτεί στην Ε' τάξη, βρέθηκε θετική. 

Πρόκειται για ενδοοικογενεικαή λοίμωξη, καθώς οι οικογένειες των κοριτσιών, μένουν στην ίδια πολυκατοικία.

Η υγεία των παιδιών δεν εμπνέει ανησυχία, και τόσο τα ίδια όσο και οι οικογένειές τους θα μείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Έτσι, εκτός από το ΣΤ2 τμήμα που αναστέλλει τη λειτουργία του έως την 1 Νοεμβρίου, και στο Ε1 τμήμα, δεν θα γίνει μάθημα, έως τις 3 Νοεμβρίου.

 

Κόσμος

Κορωνοϊός - Βραζιλία: Κοντά στους 500.000 οι νεκροί - Μόλις το 11% έχει εμβολιαστεί πλήρως

Βραζιλία - κορωνοϊός

Ο απολογισμός των νεκρών στη Βραζιλία από τον κορωνοϊό αναμένεται να ξεπεράσει σήμερα τους 500.000, την ώρα που ειδικοί προειδοποιούν ότι η δεύτερο φονικότερο ξέσπασμα της πανδημίας στον κόσμο ενδέχεται να επιδεινωθεί εξαιτίας των καθυστερήσεων στους εμβολιασμούς και την άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Μονάχα το 11% των Βραζιλιάνων έχει πλήρως εμβολιαστεί και οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι με τον χειμώνα να καταφθάνει στο νότιο ημισφαίριο και τις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού να κυκλοφορούν, οι θάνατοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται, ακόμα κι αν οι εμβολιασμοί κερδίσουν έδαφος.

Η Βραζιλία έχει καταγράψει 498.499 θανάτους από τα 17.801.462 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας χθες, τον χειρότερο επίσημο απολογισμό θανάτων πέραν των ΗΠΑ. Την τελευταία εβδομάδα, η Βραζιλία κατέγραφε κατά μέσο όρο 2.000 θανάτους την ημέρα. Ειδικοί κρίνουν πως ο απολογισμός στη Βραζιλία θα αυξηθεί περαιτέρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ-Μακρόν: Να μην προσποιούμαστε ότι έχει τελειώσει η πανδημία

ΠΟΥ - Κορωνοϊός: Η ινδική μετάλλαξη γίνεται παγκοσμίως κυρίαρχη

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι νεκροί παγκοσμίως