Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Να σταματήσει άμεσα η ποινικοποίηση των αγώνων των παιδιών μας

καταληψη

Να σταματήσει άμεσα η ποινικοποίηση των αγωνων των παιδιων μας, απαιτεί με ανακοίνωσή της το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου. Με ανακοίνωση της εκφράζει την έντονη αντίθεση της στην εισαγγελική παραγγελία προς τους διευθυντές  συγκεκριμένων σχολείων του Ηρακλείου, η οποία ζητά στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης να αποστείλλουν λίστα με τα στοιχεία των μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις την προηγούμενη σχολική περίοδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες μέρες πριν η Ένωση Γονέων Μαθητών Φαιστού εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και του Π.Δ. για την ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου:

«Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην εισαγγελική παραγγελία προς τους διευθυντές  συγκεκριμένων σχολείων του Ηρακλείου, η οποία ζητά στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης να αποστείλλουν λίστα με τα στοιχεία των μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις την προηγούμενη σχολική περίοδο.

Είναι γνωστά τα προβλήματα που γιγαντώνονται κάθε χρόνο και ώθησαν τα παιδιά μας να βγουν στους δρόμους και να παλέψουν συλλογικά για τη μόρφωση που τους αξίζει. Για ένα σχολείο με πλήρες ωράριο, χωρίς κενά, με αίθουσες και υποδομές, με μόνιμους καθηγητές, με βιβλία που λένε την αλήθεια! Σχολείο που θα τα μορφώνει και δεν θα τα στέλνει στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί παρόλο που αποσύρθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις δεν φροντίζει να σταματήσει τη καταστολή απέναντι στους μαθητές.

Καλούμε τους γονείς να σταθούν απέναντι σε τέτοιες πρακτικές ενωμένοι με τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς να δώσουμε τη δική μας απάντηση. Να μην αφήσουμε να περάσουν οι προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα, δίπλα στα παιδιά και όχι απέναντί τους. Δίπλα στις αγωνίες και διεκδικήσεις τους.

Καλούμε τους Δ/ντες των σχολείων να μην αποστείλλουν στοιχεία  και να σταθούν δίπλα στους μαθητές τους.

Απαιτουμε να σταματήσει άμεσα η ποινικοποίηση των αγωνων των παιδιων μας
Απαιτούμε Ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας»
 

Κρήτη

Ηράκλειο

17χρονος απο τροχαίο στο ΠΑΓΝΗ: Οι γιατροί θα επιχειρήσουν την "αφύπνισή" του

ανήλικος μηχανάκι

"Σταθερή" κρίνεται η κατάσταση της υγείας του 17χρονου αγοριού που χθες έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπου και διασωληνώθηκε. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ekriti.gr ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, η ομάδα γιατρών που παρακολουθεί τον ανήλικο είναι πολύ πιθανόν- κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας- να επιχειρήσει τη διαδικασία "αφύπνισής του". 

Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το απόγευμα στις Γωνιές Πεδιάδος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται. 

 

φώτο αρχείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Ο Δήμαρχος για την ψηφιακή απεικόνιση του Χάνδακα και τις έντονες αντιδράσεις

Κρήτη - κορωνοϊός: Αναρρώνει ο 35χρονος που εμβολιάστηκε και παρουσίασε θρόμβωση

Σητεία - κορωνοϊός: Ραντεβού στο συντριβάνι... για rapid test