Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μπήκαν στο περιβόλι και δεν άφησαν τίποτα όρθιο (φωτογραφίες)

ha4.jpg

Το δίκιο του προσπαθεί να βγει ένας αγρότης από τον Χάρακα του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων, ο οποίος αντίκρισε κατεστραμμένο το μποστάνι του!
Άγνωστοι, πιθανώς νυχτερινές ώρες, μπήκαν μέσα και στην κυριολεξία δεν άφησαν τίποτα όρθιο.
 

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάρακα στο Facebook, οι δράστες, έκοψαν όλα τα λάστιχα με τα οποία ο αγρότης πότιζε τις ελιές αλλά και τα λαχανικά που είχε φυτέψει.

 

 

 

Από τη μανία τους δεν γλίτωσαν ούτε τα φυτά, τα οποία φρόντισαν να ξεπατώσουν. Το θέμα ανέδειξε η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, όπου ο αγρότης είπε ότι πήγε στα γραφεία της Δασικής Υπηρεσίας στον Πύργο, η οποία δεν ανταποκρίθηκε στην έκκληση για καταγραφή της ζημιάς, καθώς όπως είπε,... περιμένουν την νέα εγκύκλιο της αγροτικής νομοθεσίας!

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συνάντηση εργασίας για την προώθηση και ανάδειξη του Δικτύου Τυριού

image0.jpeg

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης με στόχο την ενημέρωση για τις δράσεις του Δικτύου Τυριού, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας -Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηρακλείου και του Δικτύου Μανόλης Αλιφιεράκης, μέλη του Προεδρείου του Επιμελητηρίου και του Δικτύου Τυριού και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Αλέξανδρος Στεφανάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε πως είναι μεγάλης αξίας η προώθηση και η ανάδειξη του Δικτύου που έχει τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και στο οποίο μετέχουν περίπου 30 τυροκόμοι. Στη διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις, όπως ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν δράσεις προβολής, διασύνδεσης με τον τουρισμό αλλά συγχρόνως και αναπτυξιακά σχέδια όπως για παράδειγμα, «οι δρόμοι του τυριού» ή να οργανωθεί διήμερο εκδηλώσεων αποκλειστικά για τυροκομικά προϊόντα.

«Περιμένουμε συγκεκριμένη πρόταση για να δούμε πως υποστηρίζουμε και οι φορείς με την Περιφέρεια την πρωτοβουλία και σε συνεργασία και με την αγροδιατροφική», όπως τόνισε ο κ. Παπαδεράκης, μετά τη συνάντηση.