Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Μήνυμα ζωής από το φόρουμ "Οδηγούμε με ασφάλεια" - Νέα εκδήλωση τέλος Ιουλίου

2b8ea1e633babc2d6659aba99f038fc6_xl.jpg

Με αφορμή το θάνατο ενός ακόμα νέου ανθρώπου στην άσφαλτο και σσυγκεκριμένα στη Σητεία, το φόρουμ «Οδηγούμε με ασφάλεια», τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να περιοριστούν τα τροχαία και προαναγγέλει την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιουλίου στο Ηράκλειο.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται αναλυτικά τα εξής:
Δυστυχώς, ένα ακόμη θύμα προστέθηκε χθες στην ήδη μακρά λίστα των νέων ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στους δρόμους της Κρήτης. Στην πόλη της Σητείας, αυτή τη φορά, κόπηκε άδικα το νήμα της ζωής 41χρονου άνδρα τα ξημερώματα της Κυριακής, 17-07-2016.
Κοινή προσπάθεια όλων μας να ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να περιορίσουμε τα τροχαία και να βάλουμε τέλος στη «μαύρη λίστα» των θυμάτων.  Στηρίζουμε όλοι την πρωτοβουλία του Φόρουμ «Οδηγούμε με ασφάλεια» προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις, όλους τους συμπολίτες μας για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά. 

Ανταλκίδας Μαρκογιαννάκης, Πρόεδρος Παγκρητίου Σκοπευτικού Συλλόγου: «Ως Παγκρήτιος Σκοπευτικός Σύλλογος και ως εκπαιδευτικός συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την προώθηση του μηνύματος «Οδηγούμε με ασφάλεια». Η ασφάλεια στους δρόμους είναι πολιτισμός, είναι σεβασμός στην ζωή του άλλου, και χαρακτηριστικό μιας πολιτισμένης κοινωνίας».

Νίκος Τσικριτσάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Μεσογειακής Αναιμίας Ηρακλείου Κρήτης: «Τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί μια μεγάλη διοργάνωση από δεκάδες φορείς του Ηρακλείου και της Κρήτης, με σκοπό να περάσουμε το μήνυμα ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, είμαστε εμείς οι ίδιοι και η οδηγική μας παιδεία. Η απάντησή μας σε αυτήν την δυσμενή επίπτωση είναι η ασφαλής οδήγηση. Γι’ αυτό καλούμε όλους τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες να συμμετέχουν σε αυτή την ανοιχτή διοργάνωση με σπουδαίο κοινωνικό χαρακτήρα».

Καλλέργος Βουλγαράκης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Λεωφορείων:
«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Ως Αστικά ΚΤΕΛ, θέλοντας να συμβάλλουμε στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, συμμετέχουμε σε αυτές τις δράσεις με την σιγουριά ότι θα αποτελέσουν την αρχή μιας εκστρατείας για την ουσιαστική και με ορατά αποτελέσματα, πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. Η ασφαλής οδήγηση είναι αυτό που ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει, προστατεύοντας έτσι την ζωή του, την ζωή των οικείων του και των συμπολιτών μας». 

Όλοι οι φορείς που συνδιοργανώνουμε το Φόρουμ «Οδηγούμε με ασφάλεια» σας καλούμε να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις της Κυριακής 31 Iουλίου 2016, στο Thalassa Magic, στην Αμμουδάρα, από τις 11:00 π.μ..

Η συμμετοχή όλων στην προώθηση του μηνύματος «Οδηγούμε με ασφάλεια» είναι αναγκαία. 

Facebook: facebook.com/DriveSafelyCrete

Κρήτη

Ηράκλειο

Χανιά

Κρήτη: Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων με φόντο το εργασιακό νομοσχέδιο

Οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμού έκαναν πορεία προς το κέντρο της πόλης

Με αιχμή το προωθούμενο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Κρήτη την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Μαΐου. Στα Χανιά, οι εργαζόμενοι καλούνται να συγκεντρωθούν πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία καλούν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη και στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο, θα συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος" και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χατζηδάκης: Τι περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση

Εργασιακά: Ανατροπές στο 8ωρο, αύξηση υπερωριών χωρίς αμοιβή

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Νέο εμβολιαστικό κέντρο επιταχύνει την διαδικασία