Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τεστ κορωνοϊού σε εργαζομένους επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ

ΒΙΠΕ Ηρακλείου

Μαζικά τεστ ανίχνευσης Covid19, θα γίνουν σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου, σύφωνα με όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη, στην εκπομπή του Κώστα Συλιγάρδου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Ηρακλείου, Λευτέρης Αντωνακάκης.

Όπως είπε, ο κ. Αντωνακάκης, ο σύνδεσμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, αναμένεται να εξασφαλίσουν μεγάλο αριθμό Rapid τεστ αντιγόνων, τα οποία δίνουν έγκαιρα και αξιόπιστα τα αποτελέσματα μέσα σε 20 λεπτά.

Τα τεστ θα μοιραστούν στις επιχειρήσεις που στεγάζονται στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου, προκειμένου να διενεργηθούν στους εργαζόμενους με σκοπό να εξασφαλιστεί η ασφάλεια όλων έναντι του νέου κορωνοϊού

Οικονομία

Επιχειρήσεις: Πρώτα άδεια με ένα κλικ και μετά έλεγχος

γυναίκα επιχειρήσεις

Τη λίστα με τις κατηγορίες επιχειρήσεων που θα μπορούν να κάνουν έναρξη με ένα κλικ, ανακοίνωσε, στην παρουσίαση του σχετικού ν/σ στο υπουργικό, ο Αδωνις Γεωργιάδης.
Η φιλοσοφία του νομοσχεδίου συμπυκνώνεται στη μετατόπιση από τον εκ των προτέρων έλεγχο και την αδειοδότηση, στην καταρχήν ελεύθερη άσκηση δραστηριότητας και στον εκ των υστέρων έλεγχο.

Με άλλα λόγια οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ξεκινούν να λειτουργούν με απλή γνωστοποίηση στο notifybusiness.gov.gr και οι έλεγχοι θα διεξάγονται μόνο εκ των υστέρων, μειώνοντας το διοικητικό βάρος των επιχειρήσεων που προ γνωστοποίησης, αναγκάζονται να αναμένουν τον έλεγχο.

Το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι αυτή η απλοποίηση θα βοηθήσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας, καθιστώντας την ελκυστική και για επενδυτές εκτός συνόρων...

Το μεταρρυθμιστικό έργο βασίζεται σε τρεις πυλώνες:

α. Την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης για μεγάλο τμήμα των οικονομικών δραστηριοτήτων,
β. Την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την εποπτεία και τον έλεγχο των οικονομικών δραστηριοτήτων και την αγορά προϊόντων, και
γ. Την ανάπτυξη ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ-ΑΔΕ), το οποίο θα υποστηρίζει την ψηφιοποίηση των παραπάνω διαδικασιών αδειοδότησης και εποπτείας.

Με το νομοσχέδιο διευρύνεται και επιταχύνεται η αδειοδότηση στους τομείς μεταφορών, εκπαίδευσης, κοινωνικής πρόνοιας και ναυτιλίας.

Ειδικότερα, οι δραστηριότητες στον τομέα των μεταφορών αφορούν:

α) στην πώληση, συντήρηση και επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών,
β) σταθμούς επιβατικών αυτοκινήτων,
γ) πλυντήρια – λιπαντήρια.

Οι δραστηριότητες στον τομέα της εκπαίδευσης αφορούν:

α) στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες,
β) ενοικίαση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών,
γ) δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας,
δ) δραστηριότητες φυσικής ευεξίας.

Οι δραστηριότητες στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας αφορούν:

α) Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων
β) Κέντρα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας.

Οι δραστηριότητες στον τομέα της ναυτιλίας αφορούν:

α) σχολές ναυαγοσωστικής,
και β) εκμίσθωση ταχύπλοων αναψυχής.

Οι δραστηριότητες στον τομέα ψυχαγωγίας αφορούν:

α) λούνα παρκ,
β) τσίρκο,
γ) παγοδρόμιο.

Και ενώ η Ελλάδα απλοποιεί τις διαδικασίες για την έναρξη νέων επιχειρήσεων, η  Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα αναμένει δεύτερο κύμα πτωχεύσεων επιχειρήσεων...